Peste şase mii de elevi din Arad au format o inimă umană imensă cu ocazia Zile Internaţionale a Bolilor Rare

Peste 6.200 de elevi, copii și cadre didactice au format luni cu trupurile lor, o inimă umană, pe stadionul 'Gloria' din municipiul Arad, cu ocazia Zilei Internaționale a Bolilor Rare.

RomaniaTV.net
29 feb. 2016, 18:01
Peste şase mii de elevi din Arad au format o inimă umană imensă cu ocazia Zile Internaţionale a Bolilor Rare

Organizatorii evenimentului au fost membrii Asociației ‘Cetatea Voluntarilor’, președintele asociației, Anamaria Nyeki, declarând reprezentanților presei că în inima de pe gazonul stadionului ‘Gloria’ s-au aflat 6.230 de elevi, copii și cadre didactice de la mai toate școlile din municipiul reședință de județ, scrie Agerpres.

Inițial, evenimentul era programat să se desfășoare vineri 26 februarie însă, din cauza vremii potrivnice, a fost amânat pentru luni.

Pentru a imortaliza momentul și pentru a surprinde imagini inedite, deasupra stadionului au zburat mai multe drone.

‘Acest eveniment este organizat în fiecare oraș și țară care dorește să fie alături de oamenii care suferă de boli rare. Aradul este la al patrulea eveniment consecutiv în care formăm o inimă umană. Ne-am dorit să doborâm recordul și am reușit, pe stadion fiind prezenți 6.230 de elevi de la mai toate școlile din municipiu, grădinițe, asociații, educatori, profesori, ONG-uri, cărora le mulțumim foarte mult pentru implicarea deosebită de care au dat dovadă. Ne bucurăm că vremea a ținut cu noi și că am reușit să batem recordul. Acum așteptăm certificatul care va atesta faptul că am doborât recordul’, a declarat presei luni, la finalul acțiunii, Anamaria Nyeki, președintele Asociației ‘Cetatea Voluntarilor’.

Inițiativa organizării acestui eveniment aparține Asociației ‘Cetatea Voluntarilor’, parteneri fiind Primăria municipiului Arad, Inspectoratul de Poliție Județean Arad, Inspectoratul Școlar Județean Arad, Direcția de Dezvoltare și Asistență Comunitară, Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, Asociația Arper, Centrul Multifuncțional de Consiliere și Educație DGAPS Arad și Asociația Integra.