Peste un milion de bugetari au primit salariile majorate cu 8%

Bugetarii au primit, vineri, lefurile majorate cu 8%, după ce în luna iunie 2010, salariile le-au fost tăiate cu 25%. A doua tranşă a reîntregirii se va da din luna decembrie, promite Guvernul. Aceste majorări reprezintă un efort bugetar de 850 de milioane de euro pentru statul român.

RomaniaTV.net
13 iul. 2012, 14:55
Peste un milion de bugetari au primit salariile majorate cu 8%

Ciprian Florescu lucrează la stat şi a fost grav lovit de tăierile salariale. La fel şi soţia sa, care este cadru didactic. Tăierile din 2010 le-a afectat serios bugetul familiei. După majorarea de 8 procente, venitul lor va fi mai mare cu 230 de lei. „Sunt bani pentru noi. Pot acoperi alte cheltuieli pe care până acum nu le puteam acoperi cu salariile diminuate”, a declarat Ciprian Florescu.

„Orice sumă contează. Aşa cum ştiţi, salariile din sistemul bugetar sunt foarte mici. Au fost afectate semnificativ de diminuări. Pentru fiecare dintre noi, majorarea înseamnă ceva, o factura care poate fi plătită, o rată, alte lucruri pe care le putem cumpără cu banii aceştia”, a spus Ramona Evulescu, angajată la primăria din Târgu Jiu.

Sumele tăiate de Guvernul Boc în anul 2010 vor fi recuperate integral până la sfârşitul anului, când Guvernul Ponta a anunţat că se va achita a doua tranşă de 8%.