Peste zece mii de poliţişti, scoşi pe teren în acest weekend

Aproape 10.500 de polițiști din structurile de ordine și siguranță publică, poliție rutieră, poliție transporturi, precum și din celelalte structuri ale Poliției Române acționează în zilele de sâmbătă și duminică pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranța traficului rutier și depistarea celor care comit fapte antisociale.

RomaniaTV.net
25 iul. 2015, 14:26
Peste zece mii de poliţişti, scoşi pe teren în acest weekend

Potrivit unui comunicat al IGPR, transmis Agerpres, sunt monitorizate în special traseele de deplasare dinspre Capitală și celelalte aglomerări urbane către stațiunile turistice și zonele de agrement din întreaga țară, autostrăzile A1, A2 și A3 și sectoarele de drum spre punctele de trecere a frontierei către Bulgaria.

 „De asemenea, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii utilizează aparatele de înregistrarea vitezei de deplasare a autovehiculelor, acestea fiind amplasate în cascadă. Polițiștii de la transporturi sunt prezenți pe trenurile de călători pentru a asigura o călătorie în siguranță pentru cei care aleg să se deplaseze cu acest mijloc de transport.

De asemenea, pentru prevenirea faptelor antisociale aceștia asigură patrularea în stațiile și triajele de cale ferată. Polițiștii sunt prezenți în toată țara pentru prevenirea faptelor antisociale, menținerea liniștii publice și pentru a-i descuraja și sancționa pe cei care încalcă regulile de conduită socială„, se arată în comunicat.

Din totalul efectivelor angrenate în misiunile din acest sfârșit de săptămână, peste 8.000 sunt de la structurile de ordine publică, aproape 1.600 de la poliția rutieră și circa 700 de la poliția transporturi, mai precizează IGPR.