Peştele ieftin care musteşte de vitamina D. Se găseşte în toate magazinele din România

Peștele este în general un aliment extrem de valoros. Acesta conține numeroase minerale, dar și vitamine, esențiale pentru organism. Și specialiștii ne recomandă să îl adăugăm în dieta noastră pentru a avea o stare de bine, dar și pentru un sistem imunitar puternic.
Alina Costache
10 dec. 2024, 16:41
Peştele ieftin care musteşte de vitamina D. Se găseşte în toate magazinele din România

Se pare că peştele care conține cea mai mare cantitate de vitamina D este și ieftin, dar și bun la gust. Mai mult de atât, se găsește foarte ușor, în numeroase magazine și poate fi consumat sub diferite forme.

Peștele ieftin și bun care conține cea mai mare cantitate de vitamina D

O vitamină care se regăsește din plin în cele multe tipuri de pește este chiar vitamina D. Aceasta este esențială pentru sănătatea oaselor, dar și pentru absorbția calciului. Totodată, peștele mai conține și vitaminele B, dar și vitamina A.

Dacă vrem însă o cantitate mai mare de vitamina D, e bine să ne bazăm pe acest pește. Nu este la fel de scump ca somonul, însă beneficiile sale sunt de-a dreptul uimitoare. Are cea mai mare cantitate de vitamina D și dincolo de asta se găsește și ușor.

Recomandările unui specialist cu privire la peştele bun la gust

Iată că peștele care conține cea mai mare cantitate de vitamina D este chiar heringul. Este ieftin, are un gust bun și îl poți găsi în magazine sub diferite forme. Poți savura hering marinat, dar și hering la conservă sau proaspăt.

Dr. Lygia Alexandrescu, nutriționist acreditat de Comitetul Internațional Olimpic a vorbit despre acest subiect. Se pare că doar 100 de grame de hering sunt suficiente pentru jumătate din doza zilnică de vitamina D.

Astfel, îl putem adăuga în dieta noastră foarte ușor. Iar pe lângă asta și alte tipuri de pește pot fi consumate fără griji. În acest mod ne asigurăm vitaminele și mineralele necesare și avem și o masă sănătoasă.

“Peștele este un aliment versatil și gustos, care poate fi inclus în meniurile zilnice sub diverse forme, de la supe și tocănițe la salate sau preparate la cuptor. Alegerea acestuia nu doar că adaugă diversitate mesei, dar susține și sănătatea pe termen lung, fiind o investiție valoroasă în bunăstarea fizică și mentală.

Peștele are de asemenea un conținut valoros de vitamine din grupul B – importante pentru sistemul nervos, vitamina A – necesară pentru sănătatea pielii și a ochilor, vitamina D – esențială pentru asimilarea calciului în oase, dar şi minerale – fosfor, iod, calciu, zinc, fier.

Peştele este una dintre cele mai bune surse alimentare de vitamina D. Dintre toate speciile de peşte se remarcă însă heringul. 100 g hering ne furnizează jumătate din doza zilnică de vitamina D”, a explicat dr. Lygia Alexandrescu, nutriționist acreditat de Comitetul Internațional Olimpic, pentru DC Medical.

Peștele cel mai toxic din lume este plin de paraziți. Românii obișnuiesc să-l consume în Postul Crăciunului, fără să știe cât de periculos este

Cel mai toxic pește din lume. Are peste 70 de paraziți, iar cei care îl consumă riscă să aibă probleme de sănătate. Este vorba despre somonul norvegian, un pește pe care românii obișnuiesc să-l consume destul de des.

Somonul norvegian se găsește în toate supermarketurile și magazinele din România, iar românii obișnuiesc să-l consume frecvent. Deși știm cu toții cât de sănătoasă și recomandată de medici este carnea de pește, ar trebui să ne ferim cât putem de această specie.

Somonul norvegian este unul dintre cei mai toxici și mai murdari pești din lume. Carnea lui conține peste 70 de tipuri de paraziți, iar cei care o consumă riscă să aibă probleme de sănătate.

Această specie de pește este una de crescătorie, iar pentru a deveni cât mai mare, somonul norvegian este hrănit cu diverse substanțe și cu antibiotice. Carnea acestuia nu se compară cu cea a  somonului sălbatic.

Citește și Peştele din România care trebuie evitat în Postul Crăciunului 2024, este cel mai toxic peşte din piaţă

De asemenea, comparativ cu somonul sălbatic, cel de crescătorie conține mai multe calorii. De exemplu, o sută de grame de somon sălbatic are 115 calorii, în timp ce aceeași cantitate de somon de crescătorie conține 212 calorii. Această diferență uriașă de calorii este dată de tipul hranei.

Astfel că, cel mai bine, atunci când vreți să mâncați un pește bun și sănătos alegeți un somon sălbatic, cu toate că prețul este mult mai mare decât prețul somonului de crescătorie. Acesta este bogat în acizi grași omega-3, iar carnea acestui pește este și o sursă perfectă de proteine. De asemenea, este bogat în vitamina B, potasiu, iar consumul regulat de somon ne poate scădea riscul de a ne confrunta cu probleme cardiace, potrivit click.ro. 

Citește și Mare atenție! Peștele pangasius este toxic! Conține un metal greu asociat cu apariția cancerului

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
Fanatik.ro
Animalul care merge la export. Carnea lui ajunge într-o țară unde aproape că nu se consumă deloc
Capital.ro
S-a renunțat la bancomat. Decizie pentru cei care au cont și card la bancă. Cum veți putea retrage cash
Playtech.ro
Meteorologii EaseWeather anunță o vară neobișnuită. Canicula vine mai devreme vara aceasta. Ce temperaturi vor fi în iunie și iulie
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Codurile secrete de pe TikTok ale principalilor candidați la prezidențiale. Cum sunt manipulați algoritmii prezidențiabililor
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Banii primiți pentru înmormântare. Suma acordată în acest an
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Destin frânt pe calea ferată! Doi soți din Timiș au murit după ce mașina li s-a oprit pe șine
Cancan.ro
Vești de ULTIMA ORĂ despre Mihai Leu, din spital. A fost detubat și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Datorie la ANAF dacă ai acești bani în bancă. Se trimite declarație și suma de plată până la 26 mai
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Ministerul Educației retrage sute de diplome ale elevilor olimpici