Peter Frates, inspiratorul Ice Bucket Challenge, a murit la 34 de ani

Peter Frates a inspirat provocarea găleții de apă cu gheață. Celebra Ice Bucket Challenge a fost de fapt o campanie de donații dedicată celor care suferă de scleroză laterală amiotrofică (ALS), informează The Independent.

RomaniaTV.net
10 dec. 2019, 06:45
Peter Frates, inspiratorul Ice Bucket Challenge, a murit la 34 de ani

Frates a făcut parte, în timpul liceului, din echipa de baseball Boston College. În urmă cu cinci ani, în 2014, provocarea sa, Ice Bucket Challenge, a devenit virală iar oamenii au devenit mai conștienți de această boală mortală. „Peter Frates. Un soț pentru Julie, un tată pentru Lucy, un fiu pentru John și Nancy, un frate pentru Andrew și Jennifer, Pete a murit înconjurat de familia sa iubitoare, în pace la 34 de ani, după o luptă eroică cu ALS. Pete a fost o inspirație pentru atâția oameni din întreaga lume care s-au îmbărbătat din curajul și rezistența sa”, anunță un comunicat al familiei, dat publicității luni.

 

Frates fusese diagnosticat în 2012 cu ALS, sau boala Lou Gehrig. Nu există un tratament pentru această afecțiune care slăbește mușchii și împiedică funcționarea corpului.

Provocarea lansată de Frates a avut ca rezultat aproximativ 17 milioane de oameni din întreaga lume. Provocarea a fost importantă nu numai pentru că a dus la conștientizarea bolii, dar și pentru că a ajutat la strângerea a peste 220 de milioane de dolari pentru cercetări în încercarea de a găsi un remediu pentru această boală.

 

Citește și:

Celebrul Ice Bucket, înlocuit cu baia în nămeţi. Provocarea devenită virală pe reţelele de socializare VIDEO