Peter Szijjarto afirmă că Ungaria susţine aderarea rapidă a Bulgariei la spaţiul Schengen

Ungaria sprijină aderarea imediată a Bulgariei la spațiul Schengen și, ținând cont de actuala rută a migrației, consideră că Bulgaria și Macedonia au un rol esențial în stoparea afluxului de migranți, a declarat joi, la Sofia, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, citat de MTI, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
21 ian. 2016, 17:30
Peter Szijjarto afirmă că Ungaria susţine aderarea rapidă a Bulgariei la spaţiul Schengen

Potrivit lui Peter Szijjarto, șeful diplomației ungare, afluxul de migranți este probabil să crească în următoarele luni, iar deocamdată nu se întrevede vreo soluție în niciuna din zonele de criză.

‘În prezent suntem neprotejați dinspre sud, întrucât Grecia refuză să își îndeplinească obligațiile sale legate de Schengen. Din acest motiv, suntem mai aproape ca niciodată de închiderea graniței bulgaro-macedonene care ar oferi protecție dinspre sud. Având această graniță protejată înseamnă că Bulgaria este pregătită pentru aderarea la Schengen întrucât ea a dovedit în această perioadă zbuciumată că își poate apăra granițele. Uniunea Europeană trebuie să ia în calcul acest lucru. Ungaria propune ca Bulgaria să fie acceptată în Schengen cu efect imediat’, a spus Szijjarto.

Serbia a anunțat miercuri că nu va mai permite intrarea pe teritoriul ei a migranților care nu cer azil Germaniei sau Austriei, măsură ce survine unei decizii similare luate de autoritățile de la Berlin și Viena după ce țările din nordul Europei au hotărât să limiteze primirea migranților.

Decizia autorităților de la Belgrad survine după ce guvernele Sloveniei și Croației, țările care urmează Serbiei pe ruta migranților, au anunțat anterior că vor dispune joi măsuri similare luate de Austria și Germania.