Peter Szijjarto, către Teodor Meleşcanu: Nici Ungaria, nici România nu sunt interesate de tensiuni în relaţiile bilaterale

Publicat: Sâmbătă, 13 Aprilie 2019 13:14 // Actualizat: Sâmbătă, 13 Aprilie 2019 13:14 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a avut o întrevedere cu omologul său român Teodor Meleşcanu, în marja Summitului 16+1 de la Dubrovnik, prilej cu care oficialul ungar a afirmat că în pofida recentelor ''evoluţii îngrijorătoare, cu impact asupra etnicilor maghiari din România, niciuna dintre ţări nu este interesată de creşterea tensiunilor în relaţiile'' bilaterale, transmite vineri MTI.

Szijjarto a apreciat că este mai bine ca despre problemele existente să se discute ''faţă în faţă''.

''S-a dovedit că negocierile persistente vor conduce la o soluţionare, mai devreme sau mai târziu'', a adăugat ministrul ungar.

Potrivit lui Peter Szijjarto, guvernul de la Budapesta lucrează pentru a rezolva problemele etnicilor maghiari ''în maniera cea mai rapidă şi cea mai constructivă, cu cea mai mică tensiune posibilă'', informează Agerpres.

Pe de altă parte, oficialul ungar a spus că guvernul din care face parte a prezentat o ofertă de a cumpăra 25% din terminalul LNG (gaz natural lichefiat) care ar putea fi construit în Croaţia.

Szijjarto a estimat, într-o întrevedere cu ministrul croat al mediului Tomislav Coric, că este esenţial pentru Europa Centrală să-şi diversifice sursele de gaz natural. El a adăugat că este în interesul strategic al Ungariei ca terminalul respectiv să fie construit şi să ofere ţării sale gaz la un preţ competitiv.

Deocamdată Croaţia nu a oferit un răspuns clar privind construcţia terminalului, dar negocierile între Budapesta şi Zagreb vor continua.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8396
RON
25 May
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H