Petiție națională | Andreea Marin comentează pe fondul scandalului „șoferul de la 2 Mai, prins drogat”: „E firesc să știe că există urmări grave și să și le asume” | EXCLUSIV

Andreea Marin, vedeta din România implicată de-a lungul timpului într-o mulțime de cauze sociale, comentează pe fondul scandalului privind puștiul de 19 ani drogat la volan, care a provocat moartea mai multor tineri. Îndrăgita prezentatoare s-a pronunțat în legătură cu petiția virală pe internet, prin intermediul căreia românii au semnat pentru elaborarea unui proiect de lege care să anuleze pe viață permisul de conducere pentru șoferii care au consumat droguri.

22 aug. 2023, 15:03
Petiție națională | Andreea Marin comentează pe fondul scandalului „șoferul de la 2 Mai, prins drogat”: „E firesc să știe că există urmări grave și să și le asume” | EXCLUSIV

Andreea Marin este de acord ca șoferii prinși drogați la volan să nu mai aibă dreptul de a conduce pe drumurile publice, însă are și-un amendament: să se facă distincția între cei iresponsabili și victimele persoanelor rău intenționate.

„Da, sunt de acord, dacă se dovedește ca nu au fost drogați fără voia sau știrea lor. Sunt multe cazuri și de acest fel când tinerilor naivi li se pune pe ascuns într-o băutură un drog. Acolo nu e vina lor că sunt drogați și e de competența autorităților sa dovedească adevărul.

Însă, atunci când drogul e folosit conștient și cu voința proprie, cel care face acest lucru și afectează si viața sau sănătatea altora, e firesc să știe că există urmări grave și să și le asume”, a declarat Andreea Marin, la solicitarea RomâniaTV.net.

Andreea Marin are o fiică, pe Violeta, în vârstă de 15 ani.

„E un copil tare dulce, tare bun, de notă maximă la școală, pe toată linia, sunt mândră de ea.

Pe de altă parte, e domnișoară, deja simt cum ne sfătuim, ca de la femeie la femeie. Mergem la cumpărături împreună, bineînțeles, dar nu sunt deloc adepta răsfățului. Caut să țin lucrurile la limita bunului simț, la limita echilibrului, așa am crescut eu și cred că e bine ca și copilul meu să crească frumos și echilibrat”, a declarat Andreea Marin, potrivit presei mondene.

VEZI AICI mai multe informații privind petiția. 

Drogatul de la 2 Mai a fost arestat

Șoferul de 19 ani, care a produs masacrul din stațiunea 2 Mai, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este anchetat pentru ucidere din culpă, fuga de la locul accidentului, conducere sub influența drogurilor – interzise prin lege, respectiv vătămare corporală din culpă.

În urma accidentului oribil provocat de către Vlad Pascu au murit o fată de 20 de ani, un băiat de 21 de ani și au mai fost răniți câțiva tineri, printre care amintim doi tineri de 20 de ani și altul de 19 ani.

Șoferul a fost depistat pozitiv pentru consumul de cocaină, amfetamină și metamfetamină. Beizadeaua se mândrea pe internet cu mașinile tatălui său și cu consumul iresponsabil de substanțe interzise.

Vlad Pascu ar urma să stea la închisoare minimum zece ani de zile. Totuși, familiile îndurerate se tem de mușamalizarea cazului, în condițiile în care tatăl criminalului ar fi un interlop cu relații.

_

Andi Miron