Petiţie pentru demiterea ministrului Mediului: „Semnează şi trimite-l pe Tanczos Barna să plimbe ursul”

Organizaţia de protecţie a mediului Agent Green a iniţiat o petiţie pentru demiterea ministrului Mediului, precizând că "este timpul ca natura să primească un ministru care să o apere, nu să o distrugă"

23 iul. 2021, 10:22
Petiţie pentru demiterea ministrului Mediului: „Semnează şi trimite-l pe Tanczos Barna să plimbe ursul”
Petiţie pentru demiterea ministrului Mediului: "Semnează şi trimite-l pe Tanczos Barna să plimbe ursul"

Petiţie pentru demiterea ministrului Mediului. Organizaţia de protecţia mediului Agent Green a iniţiat o petiţie pe care a distribuit-o pe reţelele de socializare, joi seară, cu mesajul: ”Semnează şi trimite-l pe ministrul Tanczos Barna să plimbe ursul”.

Petiţie pentru demiterea ministrului Mediului

Citeşte şi Alertă în Prahova. Un bărbat a fost atacat de urşi. Omul a fost salvat de câini!

Organizaţia de protecţie a mediului precizează că  ”este timpul ca natura să primească un ministru care să o apere, nu să o distrugă”.

”Premierul României trebuie să îşi aleagă pentru mediu un ministru spcialist în ştiinţele naturi, care iubeşte deopotrivă natura, oamenii şi animalele sălbatice. În cele 6 luni care au trecut de când România îl are ca ministru al mediului pe Tanczos Barna nu s-a schimbat nimic în bine. Ba din contră. Acest ministru a coalizat cu vânătorii de trofee, cu mafia lemnului şi blochează iniţiative legislative benefice naturii, precum şi finanţări cheie pentru rezolvarea unor probleme de mediu. Singurele victorii pentru natură sunt cele în instanţele de judecată.

Mentalitatea la minister nu s-a schimbat deloc. Natura nu este văzută ca suport al vieţii, ci ca pe o piedică care trebuie rezolvată”, se arată în petiţia iniţiată de organizaţia de protecţie a mediului.

Agent Green a transmis, miercuri seară, că OUG referitoare la intervenţia de urgenţă în cazul urşilor va duce la executarea imediată a sute de urşi nevinovaţi.

Reamintim că Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă cu metodele de intervenţie imediată pentru specia de urs brun. În cazul urşilor agresivi se va putea interveni imediat, iar în cazul celorlaţi intervenţia va fi graduală, existând posibilitatea să foe alungaţi, tranchilizaţi şi împuşcaţi.

„Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă cu privire la aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru specia de urs brun. (…) În şedinţa de guvern am transmis – în afară de această ordonanţă de urgenţă sau dincolo de acest act normativ – nevoia unei strategii prin care să controlăm populaţia de urşi. Această ordonanţă este o măsură care vine pentru a rezolva o problemă pe termen scurt, dar este în responsabilitatea Ministerului Mediului să vină cu această strategie de control al populaţiei de urşi pe termen lung. Şi înţeleg de la domnul secretar de stat că avem deja un proiect şi am putea avea această strategie implementată şi măsuri în cel mult un an de zile”, a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Citeşte şi Ministrul Mediului a dat nas în nas cu ursul în drum spre Bucureşti: Nu s-a speriat nici de maşini, nici de oameni