Petiţie satirică la adresa Cataloniei: Se cere desprinderea regiunii fictive Tabarnia de Catalonia

O petiţie satirică, care a adunat peste 21,000 de semnături în doar trei zile, propune ca Tabarnia, o parte fictivă a Cataloniei, să se desprindă de regiunea separatistă şi să rămână în cadrul Spaniei, informează site-ul postului France 24.

27 dec. 2017, 07:34
Petiţie satirică la adresa Cataloniei: Se cere desprinderea regiunii fictive Tabarnia de Catalonia

Petiţia, publicată pe site-ul Change.org, a adunat peste 21,000 de semnături în doar trei zile şi a devenit un subiect viral pe Twitter, cu peste 150.000 de utilizatori comentând pe marginea acestuia.

Autorii petiţiei au copiat limbajul separatiştilor catalani, argumentând că Tabarnia, denumire formată din numele principalelor oraşe din Catalonia, Barcelona şi Tarragona, „este o regiune care diferă în multe aspecte de restul celei de care aparţine”.

Petiţia fictivă a fost lansată de mişcarea care se autointitulează „Barcelona nu e Catalonia”, un joc de cuvinte ce face referire la sloganul separatist „Catalonia nu e Spania”, potrivit Mediafax.

Citeşte şi ALEGERI CATALONIA. Partidele pro-independenţă au şanse să facă majoritatea în Parlamentul catalan

 Autorii satirei afirmă că Barcelona şi Tarragona se confruntă cu un „deficit fiscal” din cauza restului regiunii, oglindind argumentul separatiştilor catalani care afirmă că regiunea Catalonia, una din cele mai bogate din Spania, plăteşte mai mult sub formă de taxe către guvernul central decât primeşte înapoi sub formă de investiţii.

„Dacă naţionaliştii pot invoca un drept non-existent pentru separare, atunci toată lumea o poate face”, a declarat Albert Rivera, preşedintele Partidului Cetăţenilor, formaţiune unionistă care a obţinut cele mai multe mandate la recentele alegeri anticipate din Catalonia.