Petrache: Demisionez din funcţia de vicepreşedinte dacă PNL nu ia 20% la alegeri

Vicepreşedintele PNL Marian Petrache a declarat, vineri, că liberalii vizează un scor minimal de 20% la alegerile europarlamentare, arătând că va demisiona din funcţie în cazul în care nu se atinge această ţintă.

RomaniaTV.net
23 mai 2014, 11:57
Petrache: Demisionez din funcţia de vicepreşedinte dacă PNL nu ia 20% la alegeri

Chiar dacă a fost o campanie a scenariilor, a minciunilor şi a diversiunilor, PNL va ieşi mai întărit ca niciodată şi în mod categoric ne vom atinge ţinta minimală de 20% pe care ne-am propus-o‘, a spus Petrache într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Potrivit lui, PNL vrea să obţină cel puţin un milion de voturi la euroalegeri şi să ajungă la 1.200.000 de voturi.

Sigur o să-mi dau demisia din poziţia de vicepreşedinte, pentru că este un gest firesc. La viitorul congres nu m-am hotărât să candidez sau nu, dar, dacă voi candida şi voi fi ales, înseamnă că au apreciat colegii munca pe care am făcut-o în această campanie, dacă nu voi fi ales înseamnă că munca mea nu a fost fezabilă’, a spus Petrache.

Întrebat cât de mulţumit este activitatea sa de coordonator al campaniei din partea liberalilor, Petrache a răspuns: ‘Pot să mă uit în oglindă liniştit. Sunt convins că puteam să fac mult mai mult’.

El a precizat că bazinul electoral al PNL este undeva la 27-30%.

‘Vă garantez că luăm cel mai mare număr de europarlamentari de până acum’, a adăugat vicepreşedintele liberalilor.

Petrache a susţinut că liberalii au fost ‘supuşi unor presiuni foarte mari’, presiuni legate de sondajele de opinie şi de faptul că această campanie a fost confiscată de disputa dintre Traian Băsescu, PSD şi Victor Ponta.

‘Din punctul meu de vedere a fost cea mai anostă campanie’, a afirmat Petrache, adăugând că PSD ar fi putut să impună tonul acestei campanii prin proiecte privind Parlamentul European, însă a subliniat că acest partid a preferat disputa cu Traian Băsescu.

De asemenea, el a indicat că are informaţii de la liberalul Mihai Voicu că la Dolj sunt posibile fraude, arătând că în fiecare localitate din acest judeţ ar fi pregătite 50 de adeverinţe medicale astfel încât să fie necesară urna mobilă.

‘Nu ameninţăm, spunem doar că acolo unde o să constatăm anomalii în ceea ce priveşte numărul celor care solicit urna mobilă vom face anchete şi vom face plângeri penale împotriva medicilor care vor elibera cu uşurinţă aceste adeverinţe medicale’, a afirmat Petrache.

El a anunţat că toată organizaţia PC Măgurele, din judeţul Ilfov, s-a înscris joi în PNL.