Petrache: S-a pomenit numele ministrului Silaghi pentru că voiam să mă întâlnesc cu el şi premierul

Marian Petrache, care a fost audiat miercuri, la DNA, în dosarul procurorilor CSM, a declarat la ieşirea din sediul instituţiei că numele ministrului Ovidiu Silaghi a fost vehiculat de el în sensul în care dorea o întrevedere cu acesta şi cu premierul, pentru discuţii legate de linia de centură.

RomaniaTV.net
29 aug. 2012, 15:58
Petrache: S-a pomenit numele ministrului Silaghi pentru că voiam să mă întâlnesc cu el şi premierul

Preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, audiat în dosarul procurorilor CSM Marcel Sâmpetru şi George Bălan, a declarat la ieşirea din sediul DNA că numele ministrului Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a fost vehiculat de el în sensul în care dorea o întrevedere cu acesta şi cu premierul pentru discuţii legate de trecerea la Consiliul Judeţean a lucrărilor privind linia de centură a Ilfovului, în cazul alegerii cale ca preşedinte al CJ.„Eu le spuneam (procurorilor – n.r.) că, dacă ajung la Consiliul Judeţean, vreau să vorbesc cu primul ministru şi cu ministrul Transporturilor să transfere linia de centură la Consiliul Judeţean şi să putem să creăm un contract de concesiune cu China, să facă autostradă. (…). Nu s-a pus niciodată treaba să se ceară informaţii despre acest ministru, timpul va dovedi acest lucru”, a declarat Petrache.

Întrebat cum comentează denumirile pe care le-a dat serviciilor secrete şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie, respectiv „curentul” şi „motorul”, Petrache a arătat că „era un joc de cuvinte” „Nu pot să vă spun acum. Înregistrările sunt reale. Nu era nimic rău sau conspirativ”, a spus preşedintele CJ Ilfov.

Petrache a precizat, referitor la prietenia sa cu cei doi procurori CSM: ” Eu cunosc foarte mulţi oameni. Printre ei se numără şi procurori”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, s-a prezentat miercuri la DNA, unde a fost convocat pentru a fi audiat în legătură cu întâlnirile pe care le avea cu procurorii CSM Marcel Sâmpetru şi George Bălan, el arătând că nu a vorbit niciodată cu aceştia despre promovări în funcţii.

Petrache a declarat, la intrarea în sediul DNA, că a fost convocat de procurorii anticorupţie pentru a da, în calitate de martor, o declaraţie în dosarul în care procurorii CSM George Bălan şi Marcel Sâmpetru, precum şi judecătoarea ICCJ Georgeta Barbălată, sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie.

Preşedintele CJ Ilfov a arătat că îi cunoaşte pe procurorii Bălan şi Sâmpetru de mai bine de cinci ani, că este prieten bun cu aceştia şi că a luat cu ei de şapte-opt ori.