Petre Bornescu, fost campion naţional la box, a murit. Fiul său a fost portar la Craiova şi Rapid

Petre Bornescu, tatăl fostului fotbalist Mircea Bornescu, a murit în seara zilei de luni, 20 februarie 2023, la vârsta de 62 de ani. A fost campion național la box, iar apoi, la final de carieră, a trecut în antrenorat.

21 feb. 2023, 11:41
Petre Bornescu, fost campion naţional la box, a murit. Fiul său a fost portar la Craiova şi Rapid
Petre Bornescu, fost campion naţional la box, a murit. Fiul său a fost portar la Craiova şi Rapid

Petre Bornescu, fost campion naţional la box, a murit. Mircea Bornescu, fostul portar în vârstă de 42 de ani, a confirmat informația. „Da! Este adevărat. Aseară s-a întâmplat. Vă mulțumesc că sunteți alături de mine”, a spus Mircea Bornescu pentru ProSport. Petre Bornescu a fost campion naţional, după ce la juniori a fost vicecampion mondial în 1979, vicecampion european în 1980, campion naţional în 1986 şi în 1987, iar în 1985 a câştigat „Centura de Aur”.

Citeşte şi: Veste uriaşă pentru boxul românesc. Ronald Gavril, manageriat de Floyd Mayweather Jr, a câştigat centura vacantă WBC Continental Americas, primul pas spre titlul mondial

Petre Bornescu i-a transmis pasiunea pentru box și fiului său, în ciuda faptului că acesta a decis să urmeze o carieră în fotbal. „Mircea a fost un copil foarte cuminte. Bine, mai făcea şi el câte o năzbâtie când era mic, ca orice copil, dar nu mi-a creat niciodată probleme mari. Era cuminte ca o fată. Mai năzdrăvană a fost sora lui cea mică, care avea o fire mai băieţoasă. Prima dată, fiul meu a fost atras de box. N-avea mai mult de şapte- opt ani când l-am dus prima dată la sală. Să-l fi văzut cum lovea sacii de antrenament… Dă bine cu pumnul, n-aţi văzut în iarnă, când s-a bătut la meciul ăla amical din Antalya? Bine, el nu e deloc o fire violentă, dar oricui îi mai sare câteodată muştarul. Pe urmă, Mircea a vrut la judo. L-am dus, dar peste un timp m-am întâlnit cu antrenorul lui, care m-a întrebat de ce nu mai vine Mircea la sală. Nu ştiam nimic. L-am luat la întrebări şi aşa am aflat că s-a dus la fotbal. A jucat mai întâi la Mecanică Fină, pe urmă la FC Naţional, la Juventus Colentina, după care ştiţi, FC Caracal, Universitatea Craiova, iar acum la Rapid. Când juca fotbal cu prietenii, Mircea era mereu în atac. M-am mirat când am auzit că e portar. «Aoleu, ce post nenorocit ţi-ai ales!», i-am zis”, a spus, în 2010, Petre Bornescu, pentru EVZ.

Citeşte şi: A murit arbitrul de box care a oficiat unul dintre cele mai faimoase meciuri din istoria pugilismului