Petre Condrat, de la MODEL pentru Cătălin Botezatu la CAMPION MONDIAL la canotaj

Petre Condrat face parte din echipajul României la proba de canoe 4 la 1000 m care a cucerit medalia de aur la campionatul mondial de la Milano.  Puţini, însă, sunt cei care ştiu că sportivul a cochetat şi cu o carieră de model. Acesta a reuşit chiar să obţină titlul mondial la Milano îmbrăcat într-un costum de concurs creat de Cătălin Botezatu.

26 aug. 2015, 13:29
Petre Condrat, de la MODEL pentru Cătălin Botezatu la CAMPION MONDIAL la canotaj

Petre Condrat este cel mai experimentat membru al echipajului de canoe 4 din România. Dublu campion mondial în 2003 la Gainesville şi anul acesta la Milano, sportvul, ascunde o poveste incredibilă.

Puţini sunt cei care ştiu că a renunţat la cariera din sport în perioada 2005-2013 pentru o carieră de model. Acesta a urcat pe podium şi a prezentat pentru Cătălin Botezatu. În cele din urmă, a revenit la marea sa pasiune: sportul

 „Timp de aproape nouă ani am lucrat ca asistent al lui Cătălin Botezatu. Acum un an şi jumătate am reînceput să fac sport şi iată că am reuşit în viaţă să urc şi pe podiumul de modă, şi pe podiumul sportiv. De altfel, am câştigat titlul mondial la Milano îmbrăcat într-un costum de concurs creat de Cătălin Botezatu”, a declarat Petre Condrat pentru ziarulring.ro.

Viaţa canotorului de aur a fost una grea. A fost nevoit să-şi ia inima în dinţi şi să plece de acasă pentru a face performanţă în sport deoarece părinţii nu erau de acord cu marea sa pasiune.

„Am fugit de acasă pentru că de mic mi-am dorit să fac acest sport şi să devin campion, dar mama a vrut să mă trimită la altă şcoală. Aşa că am dispărut de la Carcaliu, am plecat la Tulcea, şi nimeni n-a ştiut de mine vreo două săptămâni. Deja eram legitimat la clubul din Tulcea şi făceam kaiac-canoe, dar atunci am fost selecţionat în echipa mare. Locuiam pe nişte bacuri, iar cazarea şi masa erau asigurate de club. Totuşi, pentru că părinţii mei erau speriaţi, după un timp le-am trimis o scrisoare ca să-i anunţ că sunt sănătos şi că nu mi s-a întâmplat nimic. Aşa m-au găsit la Tulcea… Ca orice sportiv, am început de jos şi mă mândresc cu asta”, a mai povestit sportivul pentru ziarulring.ro.

Petre Condrat este unul dintre promotorii Stand-Up Paddle, sau prescurtat SUP, un sport inspirat din tradiţia locuitorilor din Hawaii.

Citeşte şi România, medalie de aur la CM de kaiac-canoe din Italia