Petre Cozma este revoltat pe unguri. „Plec la Debrecen, să le arăt degetul mijlociu!”

Handbalistul Marian Cozma a fost ucis cu lovituri de cuţit în Ungaria, la Veszprem, în februarie 2009, iar acum, după gestul suporterilor maghiari la întâlnirea România-Ungaria, de la Campionatul European de handbal feminin, tată său, Petre Cozma, dezgroapă securea războiului.

15 dec. 2014, 09:17
Petre Cozma este revoltat pe unguri. „Plec la Debrecen, să le arăt degetul mijlociu!”

Au trecut aproape șase ani de când Marian Cozma a fost ucis de un ţigan maghiar într-un bar din Veszprem, iar rana provocată de decesul copilului său nu s-a cicatrizat în sufletul lui Petre Cozma. Ceea ce s-a întâmplat însă la meciul fetelor noastre de la Debrecen contra Ungariei, când suporterii maghiari au fluierat Imnul României, au huiduit, au arătat degetul mijlociu şi le-au strigat românilor „ţiganii”, l-a înrăit pe Petre Cozma.

Citeşte şi Reacţie SCANDALOASĂ a fanilor maghiari la intonarea imnului României. FOTO

Am respectat tot ce înseamnă simboluri ungureşti chiar dacă ungurii mi l-au omorât pe Marian. Am considerat că nu toţi ungurii sunt la fel, am încercat să fiu cerebral şi să-mi calmez pornirile. Măcar la handbal mi-aş fi dorit ca meciurile dintre Ungaria şi România să nu aibă alte conotaţii decât o dispută sportivă măcar pentru memoria lui Marian, care a adus glorie handbalului maghiar câştigând Cupa Cupelor cu Veszprem. Se pare că ungurii au uitat că fiul meu a fost ucis acolo. O să plec la Debrecen să pun mâna la inimă atunci când se va intona imnul nostru şi să le arăt ungurilor degetul mijlociu la imnul lor. Sunt revoltat de ce s-a întâmplat!„, a spus Petre Cozma, citat de ziarulring.ro.

Oricum, voi iubi Veszpremul, oraşul unde a jucat fiul meu, pentru totdeauna. Acolo sunt altfel de oameni. Nu se compară cu Debrecenul. Păi, ne fac ungurii pe noi ţigani?! Asta e chiar culmea. Păi, ei au mai mulţi ţigani decât noi. Pe Marian l-au omorât nişte ceangăi, nişte ţigani unguri. Să le fie ruşine! Nu e normal ca ungurii să facă ce au făcut măcar pentru memoria lui Marian„, a mai spus Petre Cozma.

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, sâmbătă seară, de reprezentativa Ungariei, cu 20-19, în primul meci din grupa principală I a Campionatului European. Azi, de la ora 17.00, România întâlneşte Spania, iar şansele fetelor noastre de a se califica în semifinale sunt doar teoretice.

Citeşte şi ROMANIA – UNGARIA 19-20: Tricolore, şanse infime de calificare în semifinalele Euro 2014