Petre Daea a ajuns personaj de cântec popular după ce a spus că „oaia este o statuie vie” VIDEO

Petre Daea susţine că în România comunităţi întregi au fost create datorită creşterii oilor, ministrul adăugând că "oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi". Ciobanii l-au preţuit şi l-au băgat şi în cîntece pe ministrul Agriculturii.

11 ian. 2023, 19:58
Petre Daea a ajuns personaj de cântec popular după ce a spus că „oaia este o statuie vie” VIDEO
Petre Daea a ajuns personaj de cântec popular

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a pledat in stilul caracteristic, pentru folosirea oii ca brand de tara, argumentand ca „oaia este o statuie vie”. „Aceasta este doar o definitie. Argumentele se gasesc in strafundul analizei pentru fiecare si pentru orice loc”, a continuat el, inainte de a adauga:  „Uitati-va dvs in orice parte a tarii cat de frumos este acest animal pe pasunile verzi ale tarii romanesti”.

Petre Daea s-a aprovizionat de Crăciun cu ţuică, cârnaţi şi sfeclă murată din curtea ministerului Agriculturii

Intrebat daca frunza trebuie inlocuita cu oaia ca brand national, Petre Daea a raspuns: frunza „o are toata lumea, dar oile ca in Romania nu”.Dupa care a incheiat cu o maxima: „Langa oaie gasesti o frunza, langa frunza nu poti sa gasesti o oaie”.

 

Preţuirea lui Petre Daea pentru „Mioriţa” nu a rămas nepreţuită, ministrul vremelnic la Agricultură fiind pomenit veşnic în cântecele oierilor:

„Am fugit de dl Daea, că mi-a mâncat toată oaia”

Ministrul Petre Daea a subliniat iarăşi rolul jucat de creşterea oilor în România. „Oaia a unit generaţii, oaia a descoperit muntele şi a populat muntele. Oaia a dat mâncare şi ne-a îmbrăcat, oaia a dezvoltat industria lânii, oaia a creat localităţi, a generat comune şi frumoase comune, uitaţi-vă în Sibiu, oaia a sudat generaţiile, tata cu fiul, bunicul cu nepotul. Mărginimea Sibiului este construită din lâna oii, din brânza oii, din mielul oii. Astăzi, sigur că oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi”, a spus ministrul Agriculturii.

EXCLUSIV Petre Daea, după ce cantităţi importante de carne importată din Olanda au fost retrase de la consum: „Au congelat-o înainte să expire şi să intre în România”
Pe 30 mai, Petre Daea s-a arătat deschis ideii de a schimba actualul brand de ţară al României, frunza, cu oaia, el susţinând că „oaia este o statuie vie” şi că frunze are toată lumea, dar oi ca în România nu.

„Lângă oaie găseşti o frunză, lângă frunză nu poţi să găseşti o oaie”, a spus Daea. În pofida ironiilor, Petre Daea a vorbit în mai multe rânduri despre importanţa creşterii oilor.

„Să ştiţi că nu intru în categoria celor care critică oaia seara şi dimineaţa mănâncă brânză. Intru în categoria acelora care abordează cu seriozitate acest domeniu şi pe care îl gestionez cu echilibru, în aşa fel încât această specie, care a avut o creştere importantă în ultima perioadă, să îşi păstreze ascensiunea efectivului, în aşa fel încât să putem valorifica cele 4,8 milioane hectare de pajişti din România care înseamnă deopotrivă Olanda, Belgia şi Elveţia la un loc”, a spus Daea, în cadrul audierii sale de joi în comisiile parlamentare de agricultură.