Petre Daea: Cormoranii sunt atât de iscusiţi, nu îi învinge nimeni

Publicat: Luni, 07 Octombrie 2019 20:36 // Actualizat: Luni, 07 Octombrie 2019 20:36 // Sursa: romaniatv.net

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a declarat luni că cormoranii sunt păsăr iscusite şi nu pot fi învinse, în contextul în care se propune vânarea lor pentru a minimiza impactul pe care îl au asupra pescuitului.

Mai mulţi parlamentari au depus un proiect de lege pentru vânarea cormoranilor, printre argumente numărându-se şi faptul că aceste păsări sunt inteligente şi decimează populaţiile de peşti.

”Cred că această informaţie nu este lipsită de temei pentru că s-a referit la faptul că sunt atât de iscusiţi în lupta aceasta  încât nu îi învinge nimeni. Am mai spus-o, nu se feresc de nimic, urmăresc cu foarte mare atenţie prada şi acţionează în consecinţă”, a declarat luni ministrul Daea.

”Este o problemă extrem de importantă la nivelul Uniunii Europene şi pentru care ministrul Agriculturii din România, alături de încă 19 miniştri din ţările din UE sunt îngrijoraţi datorită faptului că este o presiune formidabilă pe acest sector, iar piscicultorii solicită de mult timp şi lucrul acesta a fost auzit de Parlamentul European pentru că în noiembrie 2008, în Parlamentul European a fost o rezoluţie care spunea foarte clar că trebuie să se intervină întrucât la nivelul UE pagubele produse de cormorani se ridică la peste 300.000 de tone de peşte, ceea ce înseamnă echivalentul producţiei de acvacultură din Franţa, Germania, Cehia şi Ungaria. Iar în România este o situaţie deosebită. Iată că şi parlamentarii din România au purces pe acest drum al legiferării, cum au făcut şi alte ţări până acum”, a mai spus Daea.

Citeşte şi: Petre Daea îşi vede visul împlinit. Un proiect PSD dă liber la vânătoarea de cormorani

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cormorani petre daea vanatoare cormorani
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
28 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H