Petre Daea, despre incinerarea porcilor infectaţi cu pestă africană: Este ca la Auschwitz, dom’ne

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a comparat incinerarea porcilor in fermele din Romania, urmare a pestei porcine africane, cu ceea ce s-a intamplat la Auschwitz, cel mai mare lagar de exterminare nazist, unde au fost gazati si incinerati peste 1,1 milioane de evrei.

RomaniaTV.net
25 iul. 2018, 20:21
Petre Daea, despre incinerarea porcilor infectaţi cu pestă africană: Este ca la Auschwitz, dom’ne

„Trebuie sa sacrificam, din nefericire, 45.000 de capete la Carniprod si avem o veste proasta, ca virusul ar fi si in alt complex – care inseamna 17.000 – 18.000 de capete. (…) Nu exista antidot, nu exista vaccin, nu exista medicamente ca sa usureze boala. Singura metoda este sacrificarea. Porcii acestia toti se incinereaza (…), e o munca extraordinara, acolo este ca la Auschwitz, dom’ne. Ganditi-va ca acolo sunt efective de porci care pleaca de aici, se asomeaza, trec dincolo in partea cealalta si se pun pe foc. Altii se izoleaza. Procedura o fac medicii veterinari, care sunt la limita rezistentei psihice, ca sa stai cu 2-3000 de porci pe zi sa ii omori, se afla in fata unei situatii greu de explicat, dar mai ales greu de tinut”, a declarat Petre Daea la Antena 3, potrivit Ziare.com.

Mişcarea România Împreună cere demisia ministrului Daea

Mişcarea România Împreună îi cere ministrului Agriculturii, Petre Daea, să demisioneze de urgenţă după „declaraţia incalificabilă prin care a comparat incinerarea porcilor cu Holocaustul”.

„Este inadmisibil ca un ministru al Guvernului României să compare incinerarea porcilor cu Holocaustul, o tragedie mondială condamnată de România. Mesajul domnului ministru Daea este incalificabil, cerem demisia sau demiterea de urgenţă a acestuia. Există cazuri în care superficialitatea poate fi amuzantă, însă această situaţie arată o lipsă de discernământ din partea ministrului Agriculturii”, se arată într-o poziţie postată pe site-ul Mişcării România Împreună.