Petre Daea, despre scandalul privind legea care interzice folosirea gândacilor în mâncare: ”Să nu ne apucăm să mâncăm greieri”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit marți, despre scandalul privind legea inițiată de partidul AUR, prin care se cere interzice utilizarea gândacilor în mâncare.

15 nov. 2022, 16:02
Petre Daea, despre scandalul privind legea care interzice folosirea gândacilor în mâncare: ”Să nu ne apucăm să mâncăm greieri”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat marți, că nu se poate pronunța în scandalul privind legea care interzice folosirea gândacilor în mâncare, dar își menține părerea că românii au ce mânca și nu este cazul să consume gândaci.

Citește și Greierii, lăcustele și viermii de făină, mâncarea viitorului pentru români? Petre Daea aruncă bomba: „Inventivitatea umană pătrunde în fel și chip” – EXCLUSIV

”Mă puneți într-o situație delicată, spunând să interpretez ceea ce organul reprezentativ, suprem, unic, autoritate legiuitoare, dezbate acum. Eu nu mă pronunț din acest punct de vedere și las să fie dezbaterile acolo unde sunt, iar prin hotărârea și prin votul Parlamentului putem constata ceea ce trebuie să facem, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Antena3 CNN.

Scandalul privind legea iniţiată de Aur, prin care se cere interzicerea folosirii gândacilor în mâncare a început în Parlamentul României după ce proiectul nu a stâns din partea aleșilor numărul necesar de voturi.

Liderii PSD și PNL au cerut un nou proiect de lege bine pus la punct aşa încât România să nu ajungă să aibă ferme de viermi.

Ministrul Petre Daea spune că rămâne consecvent în ceea ce privește acest subiect și susține în continuare că românii trebuie să se reîntoarcă la cultivarea pământului și îngrijirea animalelor astfel încât să aibă ce pune pe masă.

”Eu rămân constant și, în același timp, consecvent. Constant în abordarea acestei problematici și consecvent, spunând de fiecare dată să lăsăm această preocupare a altora și noi să ne apucăm să facem ce trebuie în țară, să întoarcem brazda țării, să îngrijim animalele, să scoatem din rodul pământului acele bucate pe care le putem pune pe masă, în așa fel încât să ne hrănim. Să îi lăsăm pe alții să se hrănească cu ce doresc, dacă doresc.

Noi trebuie să rămânem în vadul acesta al preocupărilor pe care le-am avut și le avem, să consumăm produsele noastre și să nu ne apucăm să mâncăm greieri, gândacii sau altceva”,a mai spus ministrul.

Petre Daea nu se lasă convins de noile propuneri europene și se declară în continuare dușmanul lăcustelor și a viermilor.

(…) Eu am combătut lăcustele, pentru că au distrus culturile, știm foarte bine că ele, atunci când pornesc în spațiul acesta pe care îl vedem deschis, știindu-se că agricultura se face sub cerul liber, ele năpădesc asupra culturilor și distrug culturi întregi. Știm de asemenea și că viermele de făină nu se face în afara pâinii”, a mai spus ministrul Agreiculturii.

Citește și Petre Daea a spus clar de ce nu vrea friptură de insecte în farfurie: „Greierii trebuie lăsaţi să cânte!”