EXCLUSIV Petre Daea explică fenomenul rachetelor antigrindină care pică peste casele oamenilor: „Rachetele sunt într-o perioadă de cercetare științifică!”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit duminică, în exclusivitate la România TV despre rachetele antigrindină care să alunge norii aducători de ploi, care mai nou aterizează peste casele oamenilor din județul Prahova.

20 nov. 2022, 20:54
EXCLUSIV Petre Daea explică fenomenul rachetelor antigrindină care pică peste casele oamenilor: „Rachetele sunt într-o perioadă de cercetare științifică!”

Petre Daea vrea să combată fenomenele meteo din ţara noastră şi anunţă că „rachetele sunt într-o perioadă de cercetare științifică”.

„Sunt două evenimente într-o perioadă scurtă de timp. Eu aș vrea să fac o corecție și anume că nu a căzut o rachetă, ci un rest dintr-o rachetă, care, sigur nu trebuia să se întample acest eveniment, motiv pentru care se purcede la întocmirea a acelui raport de dezvoltare vectorială pentru a se verifica care este cauza, în așa fel încât producătorul să fie în cunoștință de cauză, în așa fel încât să se evite aceste situații neplăcute, care pot genera anumite incidente.

Citiți și: Petre Daea a dat ordinul. Vești excelente pentru fermierii români, pe final de 2022

Iată că a fost și acesta cu urmări. S-a spart o țiglă la o casă. Sigur că nu trebuie să se spargă nimic și nici nu trebuie să apară aceste fenomene. De aceea, cel care produce aceste rachete trebuie să vadă care este situația tehnică și tehnologică de nu s-a autodistrus racheta, având în vedere procedurile.

Rachetele sunt într-o perioadă de cercetare științifică, pentru a vedea care este efectul privind stimularea precipitațiilor. Nu este vorba de o intervenție obișnuită. Ca de fiecare dată când dumneavoastră erați în cunoștință de cauză prin rapoartele pe care le dădea la Ministerul Agriculturii, acum este o perioadă de cercetare pentru a putea intra într-o altă etapă”, a declarat ministrul Petre Daea, duminică seară, în exclusivitate la România TV.

Un bărbat din satul Vârfuri s-a trezit, în această dimineață, că acoperișul casei sale a fost lovit de o rachetă antigrindină. Casa peste care au căzut fragmentele din rachetă se află chiar în vecinătatea punctului de lansare, din comuna prahoveană Valea Călugărească.

Citiți și: Panică în județul Prahova, după ce o rachetă antigrindină a căzut peste o casă din satul Vârfuri