Petre Daea face spectacol în ședința de Guvern: „În momentul în care zăngănesc armele oamenii se înțeleg mai greu”

La puțin timp după întâlnirea cu omologul său ucrainean, Petre Daea a făcut spectacol în ședința de Guvern. Acesta a subliniat că este foarte greu să existe un consens în momentul în care există presiunea „zdrăngănitului armelor”. Acesta a mai subliniat că România a primit sume satisfăcătoare din partea Comisiei Europene.

04 mai 2023, 13:43
Petre Daea face spectacol în ședința de Guvern: „În momentul în care zăngănesc armele oamenii se înțeleg mai greu”

În contextul în care piața cerealelor din România este profund afectată de importurile de cereale din Ucraina, Petre Daea a explicat că este greu să se ajungă la un consens în această problemă, dar fiind că procesul este îngreunat de zăngănitul armelor. Acesta a făcut mai multe declarații în ședința de Guvern.

Citește și: Petre Daea, anunț de ultimă oră pentru fermierii afectați de importurile de cereale din Ucraina. ”România nu va mai primi cea mai mică sumă din cele 100 de milioane de euro promise de CE ca despăgubire pentru agricultori”

„În momentul în care zăngănesc armele oamenii se înțeleg mai greu. Căutăm soluții să ieșim din acest impact negativ al pieței asupra fermierilor români. Am considerat că acțiunea comună și păstrarea echilibrului în decizii a fost calea care ne-a dat juridic calea de comunicare pentru a putea aduce în România ceea ce trebuie. Este un sprijin meritat și în cadrul Comisiei s-au alocat sume satisfăcătoare de bani pentru România”, a spus Petre Daea în ședința de Guvern.

Petre Daea, întâlnire cu omologul său ucrainean

Ministrul Agriculturii a avut miercuri o întâlnire cu omologul său din Ucraina,  Mikola Solski, în cadrul căreia a fost pus în discuție tranzitul produselor ucrainene către statele terțe.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) nu va permite importurile în România de cereale, precum grâu, porumb, floarea-soarelui şi rapiţă originare din Ucraina, până la data de 5 iunie 2023, a anunțat instituția.

În contextul scandalului privind cerealele din Ucraina care ajung în România, ministrul Agriculturii, Petre Daea a avut, miercuri, o nouă întrevedere de lucru cu omologul său ucrainean, Mikola Solski. Cei doi au convenit realizarea unor informări săptămânale despre cantităţile transmise, astfel încât România să dispună de date complete și exacte, a transmis Ministerul Agriculturii, într-un comunicat de presă.

„Ministrul Petre Daea l-a informat pe Mikola Solski asupra prevederilor deciziei Comisiei Europene din data de 2 mai 2023 prin care se instituie măsuri preventive excepţionale şi temporare cu privire la importurile unui număr limitat de produse din Ucraina. Măsurile vizează grâul, porumbul, rapiţa şi seminţele de floarea soarelui, originare din Ucraina”, a transmis instituţia.

Citește și: Petre Daea: „Petre Daea are un jurnal al activităţii sale, care consemnează în fiecare zi ce face. La 7.30 intru în videoconferinţă cu ţara”