Petre Daea, în Parlamentul European: În România cormoranii fac baie în piscine

Publicat: Miercuri, 23 Ianuarie 2019 20:51 // Actualizat: Miercuri, 23 Ianuarie 2019 20:51 // Sursa: romaniatv.net

"Cormoranii în România fac baie în piscine", a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea, miercuri, în Parlamentul European, unde a fost chemat în Comisia pentru pescuit pentru a prezenta prioritățile pe care România le are în domeniul pescuitului în mandatul preșeședinției Consiliul Uniunii Europene. 

Petre Daea a fost miercuri în fața europarlamentarilor din Comisia de pescuit, pentru a vorbi despre prioritățile pe care România le are în domeniul pescuitului în mandatul președinției Consiliul Uniunii Europene.

Daea a primit mai multe întrebări de la europarlamentari, iar răspunsurile sale au fost de natură să stârnească nedumerire.

Una dintre întrebări a fost despre Brexit și despre soluția pe care o vede ministrul român: "Regret, sigur, și Uniunea Europeană este mai săracă față... fără Anglia... este mai săracă față de Marea Britanie. Dar aceste lucruri le putem gândi, le putem judeca în interesul comun și urmărim cu interes pașii în acest domeniu astfel încât dorința de a fi împreună să se manifeste oricând și pentru aceasta suntem în stare toți să găsim soluții pentru a genera o asemenea stare de lucruri în care obiectivele comune să fie atinse cu dorința fiecărei părți și cu interesul legitim pentru fiecare domeniu", a răspuns Petre Daea,potrivit Hotnews.ro.

Ministrul Agriculturii a vorbit și despre "îngrijorările pescarilor", dar și despre cormoranii care "în România trăiesc în piscine".

"Sunt o serie întreagă de restricții care vin din abordare conceptuală, a conceptului de natură protejată (...), dar sunt și momente în care îngrijorarea pescarilor este dincolo de puterea de rezistență. A se vedea populațiile de cormorani. Am discutat cu Vela (comisarul european Karmenu Vella, responsabil pentru mediu, afaceri maritime și pescuit - n.r.), a văzut România. Pentru a fi expresiv, persuasiv, a fi convingător, i-am spus lui Vela că cormoranii în România fac baie în piscine. Atât de mulți. Nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât. Pun în pericol un sector alternativ și un sector complementar, alternativ pentru momentele în care nu ai acces la resurse pe o perioadă de timp știind elementul de prohibiție pe care trebuie să-l păstrezi, complementar că poți găsi în interior, în apele tale, soluția de a crește anumite specii care să asigure pe de o parte locuri de muncă, pe de altă parte hrană foarte bună și iată, ca răspuns aici, o hrană sănătoasă, a se vedea interpretarea privind conceptul acesta de a păstra echilibrul și a genera progres", a mai afirmat ministrul Agriculturii.

Daea le-a mai spus europarlamentarilor că problema populațiilor de cormoroani nu este doar în România, asigurându-i că el știe despre ce vorbește: "Vă spune un om care înțelege furtuna Brexitului dar înțelege și furtuna pescarului în momentul în care el se află în raport cu natura și nu găsește soluții pe care să le folosească atunci când nevoia îl împinge și situația o dictează".

2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Parlamentul European petre daea petre daea cormorani
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 ian 12:31
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Ieri 23 Ianuarie 2019 , am Cumparat niste Mancare , Realizata in Uniunea Europeana , dupa 10 Minute , dupa ce am Mancat , am avut Greturi la Stomac , si a trebuit sa renunt , la aceea Mancare , pe care am Mancat-o , gandindu-ma , Practic , la un Cuvant German , Wo Mit !
24 ian 02:32
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Nemtii au un Cuvant : Wo Mit ? Adica , Cu Cine ? Iar eu am Inteles , ca Mine ! E mai Ieftin ! Dupa care , am facut o Cura cu Biscuiti cu Ovaz ! Asta-mi Place ! Mai Mult !
1
EUR
4.7383
RON
16 Feb
noapte -1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H