Petre Daea susține organizarea slujbelor religioase pentru ploaie: „Orice am face pentru binele țării e binevenit”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susține decizia organizării de către Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, și mai mulți preoți a slujbelor religioase pentru combaterea secetei.

16 iul. 2022, 20:29
Petre Daea susține organizarea slujbelor religioase pentru ploaie: „Orice am face pentru binele țării e binevenit”

Petre Daea a afirmat că „orice măsură pe care o înţelege mintea umană şi comportamentul individual este folosită în disperarea acesta pe care o avem în ţară”.

Întrebat dacă aceste slujbe religioase ajută la combaterea secetei, ministrul Agriculturii a explicat că “orice măsură pe care o înţelege mintea umană şi comportamentul individual este folosită în disperarea acesta pe care o avem în ţară şi mă îngrijorează şi pe mine şi pe fiecare dintre noi. Orice am face pentru binele ţării e binevenit”.

Ministrul Agriculturii a precizat că trebuie luate măsuri pentru punerea în aplicare a Programului Naţional de Îmbunătăţiri Funciare.

“Trebuie să acţionăm fiecare unde ne aflăm, dar eu în spaţiul acesta al misiunii mele mă îndrept spre efortul pe care îl pot face în aşa fel încât pe de o parte sistemele de irigaţii să-şi dovedească eficienţa. (…) Analizăm la faţa locului de pe o parte posibilităţile concrete de a acţionate pe de altă parte ce măsuri să luăm în perspectivă în vederea punerii în aplicare a programului naţional de îmbunătăţiri funciare care are obligavitatea de a se realiza, înţelegând aici aprobarea planului de către Parlament, cât şi sumele alocate în buget”, a mai declarat Petre Daea la Digi24.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, însoțit de mai mulți preoți, s-a rugat, vineri, pentru ploaie, pe un câmp din comuna Valu lui Traian. El a precizat că aceste rugăciuni vor continua şi săptămâna viitoare.

“Cu toţii să avem rugăciune stăruitoare către Dumnezeu să ne căim pentru păcatele noastre, să cerem milă şi ajutor de la Dumnezeu, ne rugăm necontenit să aducă aceste rugăciuni mila lui Dumnezeu asupra noastră şi asupra tuturor credincioşilor noştri şi pământul să-şi dea ofranda sa”, a transmis cu acest prilej ÎPS Teodosie.

Citește și Credite garantate de stat pentru fermieri. Petre Daea lansează programul „De trei ori subvenţia”

Citește și Ministrul Petre Daea liniștește românii: „Avem cantitatea de grâu necesară consumului intern. Producția este la adăpost”