Petre Tobă: MAI este pregătit să asigure siguranţa participanţilor la meciuri pe Arena Naţională

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) este pregătit să ia măsuri în cazul organizării unor meciuri pe Arena Națională, astfel încât siguranța participanților să fie la un nivel foarte înalt, a declarat ministrul Petre Tobă.

19 feb. 2016, 13:48
Petre Tobă: MAI este pregătit să asigure siguranţa participanţilor la meciuri pe Arena Naţională

Ieri (n.r. joi), am avut o analiză la Ministerul Dezvoltării Regionale, a participat vicepremierul Dîncu, au participat reprezentanți de la Federația Română de Fotbal, conducerea Primăriei Capitalei, am fost eu, însoțit de colegii de la ISU. Pe de o parte, am făcut o prezentare în care am arătat modificările legislative, faptul că s-a adoptat în Parlament posibilitatea obținerii autorizației de funcționare până pe 31 decembrie și, în acest context, posibilitatea ca orice operator economic să își desfășoare activitatea cu asumarea răspunderii, altfel spus proprietarul stadionului și organizatorul, în speță Federația Română de Fotbal, dacă doresc și își asumă responsabilitatea pentru organizarea meciurilor de fotbal, MAI este pregătit să vină cu forțele necesare să suplimentăm, să luăm orice alte măsuri, astfel încât siguranța participanților să fie la un nivel foarte înalt„, a spus Petre Tobă, cu prilejul prezentării bilanțului pe 2015 al Poliției Române.

Întrebat de jurnaliști care sunt rezultatele expertizării la incendiu a materialului din care este făcut acoperișul Arenei Naționale, el a afirmat că acestea ar fi similare cu cele de acum trei ani.

Citeşte şi PMB: Vom lua în calcul redeschiderea Arenei Naţionale doar dacă se găseşte o soluţie legală

Din ce am înțeles aseară, din prezentarea făcută de colegii de la IGSU, rezultatele sunt similare cu cele de acum trei ani, când au fost făcute prima dată. Legislația permite obținerea autorizației până pe 31 decembrie. Aceasta înseamnă că în acest interval proprietarul trebuie să ia toate măsurile pentru a obține autorizația„, a arătat Tobă.

Totodată, el este de părere că va dispărea presiunea creată pentru obținerea autorizației la incendiu prin creșterea numărului de specialiști în domeniu.

Citeşte şi Inspecţie ISU la Naţional Arena: Stadionul se poate redeschide „pe răspunderea beneficiarului”

Nu m-am gândit să dispară firme, m-am gândit să nu mai fie un monopol. Până acum era posibilitatea creării unui monopol, cred că printr-o lărgire a numărului de specialiști care pot face aceste evaluări va dispărea monopolul, va dispărea această presiune creată pentru obținerea autorizației la incendiu (…) Am avut o posibilitate de pregătire a acestora, din păcate nu s-a făcut, avem un număr extrem de limitat și nu mi se pare corect să se creeze acest monopol. Este și o mare posibilitate de creare a unor suspiciuni de corupție„, a adăugat Petre Tobă.