Petrecere cu 200 de invitați la Cluj. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 100.000 de lei

O petrecere privată cu 200 de invitați a fost organizată de Cluj. Polițiștii au descins la petrecere și au aplicat mai multe amenzi, în valoare de peste 100.000 de lei.

25 ian. 2021, 12:03
Petrecere cu 200 de invitați la Cluj. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 100.000 de lei

Petrecere cu 200 de invitați la Cluj. Polițiștii din Cluj au fost sesizați cu privire la faptul că în incinta unui complex se desfășoară o petrecere privată la care participă aproximativ 200 de persoane, conform stiridecluj.ro.

Citește și: Centrul Vechi se pregăteşte de relansarea distracţiei. De astăzi, bucureştenii pot ieşi din nou la restaurant

Oamenii legii au aplicat 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 100.000 de lei. Mai mult decât atât, polițiștii au găsit la fața locului aparate de sonorizare special destinate organizării unor astfel de evenimente.

„La data de 24 ianuarie, în jurul orei 00,10, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au fost sesizaţi cu privire la faptul că în incinta unui complex de pe raza municipiului se desfăşoară o petrecere privată la care participă un număr mare de persoane. (…) În incinta complexului, poliţiştii au identificat aproximativ 200 de persoane care participau la o petrecere, existând aparate de sonorizare special destinate organizării unor astfel de evenimente. Până în acest moment au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în valoare de aproximativ 100.000 de lei”, se arată într-o informare trimisă, duminică, de IPJ Cluj.

Petrecere cu 200 de invitați la Cluj. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, fiind efectuate cercetări în vederea identificării persoanelor care au organizat evenimentul si stabilirea tuturor împrejurărilor faptei.

„Totodată, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, fiind efectuate cercetări în vederea identificării persoanelor care au organizat evenimentul şi stabilirea tuturor împrejurărilor faptei. Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte prevederile legale în contextul pandemiei de Covid-19. Facem precizarea că evenimentele de tipul nunţi, botezuri, mese festive sunt interzise”, se mai arată în comunicat.

Petrecere cu polițiști și procurori într-un restaurant din Bucureşti, oprită de mascaţi. Anchetă la IGPR

Poliţiştii au intervenit seara trecută în Centrul Vechi al Bucureştiului pentru a opri o petrecere cu zeci de persoane organizată într-un restaurant fără a fi respectate măsurile anti-COVID-19. Printre petrecăreţi erau şi poliţişti şi procurori din Bucureşti.

Petrecere de pomină vineri noapte, în centrul Capitalei. Polițiștii Sectorului 3 au avut parte de o surpriză, în urma unor verificări, la localurile din Centrul Vechi unde controlau dacă că se respectă restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

”La data de 22.01.2021, polițiști din cadrul Poliției Sectorului 3 au desfășurat o acțiune care a vizat modalitatea practică de respectare a prevederilor legale ce reglementează prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 la adresa din str. Franceza, nr. 62-64, sector 3 (Hanul lui Manuc).

Cu aceasta ocazie, în interiorul acestei societăți (spațiu închis) au fost depistate și identificate un număr de 27 de persoane”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

La petrecere, în Hanul lui Manuc, se aflau comisar-șef Radu Gavriș, director general adjunct al Poliției Capitalei, Ioan Costel, Alexandru Solatan și procurorii Florin Baran Florin și Codruț Popoiu de la Parchetul Tribunalului București, potrivit stiripesurse.ro.