Petrecere ilegală de Revelion cu mii de oameni într-un depozit din Franţa. Poliţiştii, atacaţi cu pietre şi sticle. O maşină a fost incendiată VIDEO

Peste 2.000 de persoane au participat la o petrecere ilegală de Anul Nou 2021 într-un depozit părăsit din nord-vestul Franţei. Poliţiştii chemaţi la faţa locului au fost atacaţi cu pietre şi sticle de scandalagii care au incendiat o maşină. Poliţia a pus capăt distracţiei interzise de lege după mai bine de 30 de ore.

02 ian. 2021, 12:57
Petrecere ilegală de Revelion cu mii de oameni într-un depozit din Franţa. Poliţiştii, atacaţi cu pietre şi sticle. O maşină a fost incendiată VIDEO

O petrecere ilegală de Revelion a avut loc în Lieuron, o localitate din apropiere de Rennes. Cheful a început încă din Ajunul Anului Nou. Aproape 2.500 de persoane au venit din diverse zone ale Franţei, dar şi din Marea Britanie şi Spania ca să se distreze pe ritmuri de muzică rave într-un depozit părăsit.

La faţa locului au intervenit mai multe echipaje de Poliţie. Forţele de ordine au fost atacate de petrecăreţii puşi pe scandal. În confruntările violente cu poliţia, cel puţin trei agenţi au fost răniţi. Petrecăreţii au incendiat una dintre maşinile proprii şi au aruncat cu sticle şi pietre, conform News.ro.

Forţele de ordine au izolat petrimetrul, dar, cu toate acestea, petrecerea ilegală de Anul Nou a continuat vineri noapte.

Unii dintre petrecăreţi au spus că au dormit în maşini înainte a veni la cheful interzis din noaptea dintre ani. Un tânăr a spus că vrea să rămână la distracţie chiar şi până marţi. De altfel, un participant a precizat că petrecerea a fost „foarte bine organizată”, cu standuri pentru mâncare amenajate, conform Le Monde.

Citeşte şi: Interlop de temut, petrecere cu şampanie cu foiţă de aur de Revelion. „Împăratul lumii” a sfidat restricţiile anti-COVID

Petrecere ilegală de Revelion cu mii de oameni într-un depozit din Franţa. Şedinţă de urgenţă a autorităţilor chiar de Anul Nou

Chiar în noaptea de Revelion, ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a organizat o întâlnire de urgenţă pentru a luat măsuri în cazul violenţelor de la petrecerea ilegală.

Autorităţile au blocat toate căile de acces pentru vehicule, iar peste 200 de oameni au primit avertismente verbale din partea poliţiştilor.

În acest condiţii, mai mulţi oameni au început să părăsească zona sâmbătă dimineaţă.

Petrecerile sunt interzise în Franţa din cauza epidemiei de COVID-19

Astfel de adunări sunt interzise în Franţa pentru a preveni răspândirea de Covid-19. De asemenea, o restricţie de circulaţie între orele 20:00 şi 06:00 este aplicată pe tot teritoriul ţării. Aceasta nu a fost ridicată nici în noaptea de Anul Nou.

Peste 130.000 de poliţişti au fost mobilizaţi în noaptea de Revelion pentru a asigurare respectarea măsurilor anti-COVID-19. Forţele de ordine au primit indicaţii să oprească orice petrecere underground, să îi amendeze pe participanţi şi să identifice organizatorii.

Franţa a înregistrat până în prezent peste 2,6 milioane de cazuri de Covid-19 şi mai mult de 64.800 de decese asociate.