Petrescu: La primăvară vor fi create 50.000 locuri de muncă pentru reabilitarea termică a blocurilor

Noul ministru al Dezvoltării şi Turismului, Cristian Petrescu, a declarat vineri că la primăvară vor fi create 50.000 de locuri de muncă, prin extinderea programului de reabilitare termică a blocurilor.

RomaniaTV.net
10 feb. 2012, 09:27
Petrescu: La primăvară vor fi create 50.000 locuri de muncă pentru reabilitarea termică a blocurilor

Cristian Petrescu susţine că va insista pe atragerea fondurilor europene. „Aceasta e direcţia pe care vom merge în continuare, atragerea cât mai multor fonduri europene, într-un timp cât mai scurt, deci să vedem în legătură cu procedurile de evaluare şi de verificare şi tot ce trebuie, să încercăm să scurtăm termenii cât mai mult, în aşa fel încât fondurile să vină cât mai multe şi cât mai repede”, a declarat, la RFI, noul ministru al Dezvoltării şi Turismului.

Cristian Petrescu precizează că vor fi create 50.000 de locuri de muncă la primăvară, prin extinderea programului de reabilitare termică a blocurilor: „În primăvară vom reuşi să mutăm nişte fonduri de pe alte axe şi să le aducem către reabilitarea termică a blocurilor şi vorbim despre sume consistente, prin care vom reabilita sute de blocuri şi vom crea aproximativ 50 de mii de locuri de muncă. Se derulează procedurile, sunt luate fonduri de pe alte axe, unde nu s-au cheltuit banii şi, decât să stea degeaba, mai bine îi punem să se învârtească şi să creăm locuri de muncă”, a mai spus demnitarul.