Petrică Mîţu Stoian a murit! Interpretul de muzică populară suferise complicaţii după COVID

Interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian a murit, sâmbătă seară, la Spitalul de Urgenţă din Reşiţa.

06 nov. 2021, 20:30
Petrică Mîţu Stoian a murit! Interpretul de muzică populară suferise complicaţii după COVID

Petrică Mîţu Stoian a murit la vârsta de 61 de ani. Artistul fusese internat în stare de gravă la secţia ATI a Spitalului din Reşiţa.

„A venit la clinică să facă terapie hiperbară post-COVID. A dezvoltat o bronhopneuomonie care a fost mult mai amplă. A decedat în urma unui şoc septic. A fost resusictat, dar organismul tău nu a mai rezistat”, a declarat pentru Româniatv.net directorul medical al Spitalului de Urgenţă Reşiţa.

Petrică Mîțu Stoian a fost internat sâmbătă dimineaţă la Spitalul de Urgenţă din Reşiţa deoarece ar avea probleme la inimă, după ce s-a infectat cu COVID-19. Interpretului de muzică populară este intubat în Secţia de Terapie Intensivă, iar, din primele informaţii, medicii spun că starea lui este gravă.

Cadrele medicale au încercat să-l transfere pe Petrică Mîțu Stoian la Craiova, însă nu sunt locuri disponibile la această unitate medicală. Din acest motiv, artistul a rămas internat la Reşiţa, notează Observatornews.

Citeşte şi: Continuă criza paturilor de la ATI! Doar cinci sunt libere acum la nivel naţional

Petrică Mîțu Stoian a murit. Cariera impresionantă a artistului descoperit de Mărioara Murărescu

Petrică Mîțu Stoian s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Izverna – Plaiul Cloșanilor, din județul Mehedinți. După ce și-a făcut debutul la cunoscuta emisiune Tezaur Folcloric, fiind descoperit chiar de renumita Mărioara Murărescu, Petrică Mițu Stoian a participat la numeroase festivaluri de folclor si a luat numeroase premii.

Din anul 1995 este angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu. Cântecele sale sunt adresate omului de rând, sunt cântece de veselie, tradiții de nuntă sau de înmormantare, și doine populare transmise din generație în generație.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiţă: Câţi oameni mai trebuie să moară să ne convingem că această pandemie este nemiloasă?