Petrică Mâțu Stoian, o viață închinată scenei. Cele mai frumoase melodii din întreaga sa carieră / VIDEO

Petrică Mâțu Stoian a murit sâmbătă seara, la Spitalul din Reșița, după ce fusese internat în stare gravă. Vestea morții sale a îndurerat întreaga țară. În urma artistului au rămas multe cântece, care le vor aminti românilor mereu de cel care a fost Petrică Mâțu Stoian.

06 nov. 2021, 22:40
Petrică Mâțu Stoian, o viață închinată scenei. Cele mai frumoase melodii din întreaga sa carieră / VIDEO

Petrică Mâțu Stoian a murit. Întreg showbizul a fost dat peste cap, sâmbătă seară, odată cu venirea veștii morții lui Petrică Mâțu Stoian. Artistul s-a stins la spitalul din Reșița, acolo unde fusese internat în stare gravă. El suferea de complicații, după ce se vindecase de covid.

Petrică Mâțu Stoian a murit. Acum, în urma sa, dincolo de amintirile emoționante pe care toți cei care l-au cunoscut le vor păstra în suflet și în minte, în urma sa a rămas și o multitudine de cântece din vastul său repertoriu.

Petrică Mâțu Stoian a iubit dintotdeauna muzica, el născându-se chiar într-o familie de artiști. Mătușa sa a fost nimeni alta decât renumita artistă de muzică populară, Domnica Trop.
Născut pe data de 18 septembrie 1960, Petrică Mâțu Stoian și-a dorit de mic să continue tradiția familiei, astfel că și-a făcut debutul la emisiunea Tezaur Folcloric.

Petrică Mâțu Stoian a murit. Ulterior, el a participat la numeroase festivaluri de folclor, de unde nu au lipsit nici premiile. În plus, începând cu anul 1995, artistul s-a angajat la Ansamblul Artistic Doina Gorjului din Târgu Jiu.

Un profesionist desăvârșit, cariera lui Petrică Stoian a devenit din ce în ce mai înfloritoare, reușind să lanseze peste zece albume.

Petrică Stoian a murit. Petrică Mâțu Stoian s-a bucurat de un repertoriu vast, astfel că melodiile pe care le-a interpretat de-a lungul timpului au fost dintre cele mai diverse, fiind dedicate tradițiilor, nunților, dar și celor dragi.
Iată un top 10 al unora dintre cele mai frumoase melodii ale lui Petrică Mâțu Stoian.

  1. Niculina Stoican si Petrica Mitu Stoian – Lina, Niculina

2. Ma-Ntreaba Lumea

3. Doamne-n viata-s multumit

4. Au, au inima

5. Constantin Enceanu si Petrica Stoian – Ma dusei pe la Petrica

6. Niculina Stoican şi Petrică Stoian – Mândruliţa mea prejneană

7. Am strans bani si am fost falos

8. Toate cu drag le am facut

9. Constantin Enceanu si Petrica Mitu Stoian Mai Petrica cu mustata

10. Cand eram tanar baiat

Cauza morții lui Petrică Mâțu Stoian

Petrică Mîțu Stoian a murit sâmbătă seară. Din păcate, spun surse din Spitalul Județean de Urgență Reșița, artistul Petrică Mîțu Stoian nu a putut fi salvat în ciuda eforturilor medicilor.

„Îmi pare rău că trebuie să dau această veste, domnul a venit la Clinica Nera să facă terapie hiperbară post-COVID, din păcate a dezvoltat o bronhopneumonie care a fost mult mai amplă decât trebuie și a decedat în urma unui șoc septic. Șocul septic ireversibil este o boală destul de serioasă, chiar foarte serioasă, cu mortalitate foarte mare, a fost pus pe tot ce trebuie, dar din păcate organismul dânsului nu a mai rezistat”, a declarat, cu puțin timp în urmă, dr. Cosmin Librimir, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

Petrică Mâțu Stoian nu a vrut să aibă copii

”Sincer, nu cred că un copil ar fi schimbat ceva. Mie nu mi-au plăcut niciodată copiii! Am avut odată o discuție cu soția mea și am ajuns la concluzia că e mai bine așa, că nu trebuie să-și strice corpul. Eu le-am cam facut pe toate. Dar daca s-a intamplat sa n-am un urmas, ca asta este, nu sunt singurul. Sunt oameni mari, conducatori de state care nu au urmasi. Asta nu este un capat de tara. Am destui nepoti care sunt aproape de mine. Cine e aproape de mine, ma iubeste si ma respecta, are toata dragostea mea. Cine nu, la revedere!”

, a spus artistul, în urmă cu ceva timp, potrivit Star Popular.