Petrică Mîţu Stoian nu şi-a ales locul de veci la întâmplare. Cine este femeia lângă care va fi înmormântat

Petrică Mîţu Stoian nu şi-a ales locul de veci la întâmplare. Solistul de muzică populară şi-a pregătit din timp mormântul, dar şi versurile care să-i fie scrise pe cruce, după moartea lui. Din nefericire, cântăreţul s-a stins din viaţă pe 6 noiembrie, la 61 de ani.

09 nov. 2021, 08:59
Petrică Mîţu Stoian nu şi-a ales locul de veci la întâmplare. Cine este femeia lângă care va fi înmormântat
Petrică Mîţu Stoian nu şi-a ales locul de veci la întâmplare

Petrică Mîţu Stoian nu şi-a ales locul de veci la întâmplare. Artistul își pregătise din timp mormântul în cimitirul Ungureni, din Craiova, și își pusese și crucea la locul de veci, cu puțin înainte să se stingă din viață, de parcă și-ar fi presimțit decesul, spun apropiații săi.

Citeşte şi: Constantin Enceanu: „Petrică Mîţu Stoian mi-a spus că se operează la inimă în ianuarie. A fost nevoit să o amâne un an de zile din cauza evenimentelor”

Petrică Mîţu Stoian nu şi-a ales locul de veci la întâmplare

Cântăreţul de muzică populară a vrut să-și doarmă somnul de veci lângă o femeie care i-a fost extrem de apropiată. Este vorba despre Maria Gușman, soția impresarului său, care s-a ocupat de imaginea lui. Prietenia și devotamentul Mariei l-au impresionat pe solist atât de mult, încât moartea ei l-a pus la pământ.

Pe cavoul din marmură neagră al lui Petrică Mîțu Stoian stă scris un mesaj cutremurător:  „Pământul este scena pe care omul apare, își joacă rolul și apoi dispare„. Însă acesta nu este singurul citat de pe mormântul cântărețului de muzică populară

Pe cavou au fost inscripționate și câteva versuri profunde, care aparțin poetei Veronica Micle, marea iubire a lui Mihai Eminescu, scrie Starpopular.ro. „Și pulbere, țărână de tine s-a alege/ Căci asta e a lumii nestrămutată lege, /Nimicul te aduce, nimicul te reia/Nimic din tine-n urmă nu va mai rămânea”, este scris în partea de sus, lângă cruce. Versurile fac parte din poezia „Și pulbere, țărână…

Ce tratament ar fi trebuit să primească Petrică Mîţu Stoian

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, a vorbit la RomâniaTv despre tratamentul pe care l-a primit Petrică Mîţu Stoian după infectarea cu Covid şi ce s-ar fi putut face pentru a fi salvat.

Beatrice Mahler a explicat că orice tratament folosit pentru Covid poate face şi rău pacientului şi că doar medicul trebuie să decidă ce tratament e bun pentru fiecare în parte.

Lucrurile trebuie foarte bine cântărite. Orice tratament folosit pentru Covid poate fi şi rău. Trebuie găsită cea mai bună metodă pentru ca omul să se simtă bine. Recuperarea e necesară după Covid, dar doar cu metode adaptate pentru fiecare în parte”, a spus Mahler. (Citeşte AICI mai multe detalii)