Petro Poroşenko cere noi SANCŢIUNI împotriva Rusiei în cazul în care conflictul din Donbas escaladează

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a subliniat, în timpul întrevederii sale cu o delegație a Congresului SUA, importanța unor acțiuni coordonate din partea comunității internaționale în cazul escaladării conflictului din Donbas și al subminării acordurilor de pace de la Minsk, acțiuni care să prevadă și noi sancțiuni la adresa Rusiei, informează vineri agenția de presă Unian.

03 iul. 2015, 08:54
Petro Poroşenko cere noi SANCŢIUNI împotriva Rusiei în cazul în care conflictul din Donbas escaladează

‘Avem nevoie de un plan eficient și coordonat, în cazul subminării acordurilor de pace de la Minsk. Este vorba despre un nou val de sancțiuni, despre acțiuni bine coordonate. Rusia trebuie să plătească un preț corespunzător pentru uciderea de ucraineni și ocupația Ucrainei. Ea trebuie să poarte răspunderea pentru acest lucru’, a declarat Poroșenko în timpul întâlnirii sale cu congresmenii americani ce vor participa la reuniunea Adunării Parlamentare a OSCE de la Helsinki, anunță biroul de presă al președintelui ucrainean.

De asemenea, Poroșenko a subliniat că această vizită a unei delegații din partea Congresului SUA, cu o zi înainte de Ziua Națională a SUA și în ajunul reuniunii AP a OSCE, constituie un simbol al unui puternic parteneriat strategic între Ucraina și SUA.

Citeşte şi Merkel avertizează: Orice ÎNCĂLCARE GRAVĂ a încetării focului va duce la noi SANCŢIUNI

‘Suntem recunoscători pentru coordonarea eficientă a eforturilor noastre, atât în ceea ce privește punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk, cât și în ceea ce privește asigurarea unității internaționale și solidarității cu Ucraina, acțiuni în care SUA joacă un rol foarte important’, a declarat Petro Poroșenko.

Șeful statului ucrainean i-a mulțumit părții americane pentru desfășurarea de exerciții militare pe poligonul Iavorovsk și a subliniat importanța aprofundării cooperării militare, mai ales în vederea asigurării capacității de apărare a Ucrainei.