Petro Poroşenko: Punerea în aplicare a acordului de la Minsk, dificilă

Procesul de punere în aplicare a acordului de încetare a focului convenit în cadrul negocierilor din capitala belarusă va fi destul de dificil, a declarat președintele ucrainean Petro Poroșenko joi, la Bruxelles, unde a fost invitat să participe la summitul european, transmite RIA Novosti.

12 feb. 2015, 20:01
Petro Poroşenko: Punerea în aplicare a acordului de la Minsk, dificilă

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, susţine că punerea în aplicare a acordului de la Minsk va fi dificilă, potrivit Agerpres.

‘Au fost negocieri foarte dificile și noi nu ne așteptăm ca procesul de punere în aplicare (a acordului) să fie ușor’, a afirmat Poroșenko după ce a prezentat rezultatele reuniunii de la Minsk în fața liderilor UE.

Liderii Rusiei, Ucrainei, Franței și Germaniei, respectiv Vladimir Putin, Petro Poroșenko, Francois Hollande și Angela Merkel, s-au întâlnit miercuri seara la Minsk, unde au avut negocieri maraton de peste 16 ore, în urma cărora a fost convenit un acord de încetare a focului ce va intra în vigoare la 15 februarie, după care părțile implicate în confruntările din estul ucrainean ar trebui să înceapă retragerea armamentului greu din zona de conflict.