Negocierile de la Minsk: Putin a anunţat că OSTILITĂŢILE din Ucraina ÎNCETEAZĂ din 15 Februarie

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat joi că un acord a fost încheiat la Minsk pentru încetarea ostilităţilor în Ucraina începând de duminică, 15 februarie.

12 feb. 2015, 09:36
Negocierile de la Minsk: Putin a anunţat că OSTILITĂŢILE din Ucraina ÎNCETEAZĂ din 15 Februarie

‘Am reușit să ajungem la un acord în (chestiunile) esențiale’, a declarat Putin, citat de France Presse, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Negocierile de la Minsk. Poroşenko şi Putin au ajuns la un ACORD PARŢIAL privind criza din Ucraina – UPDATE

El a mai adăugat, potrivit Reuters, că s-a ajuns la un acord și în privința retragerii armamentului greu. Totodată, liderul rus a apreciat că Ucraina ar trebui să reformeze Constituția în sensul respectării drepturilor cetățenilor din estul Ucrainei.

Ulterior, preşedintele Franţei, Francois Hollande, a anunţat, joi, la Minsk, că şi separatiștii proruși au semnat acordul pentru a pune capăt luptelor în estul Ucrainei, informează Reuters.

Citeşte şi Negocierile de pace de la Minsk s-au soldat cu NERVI, creioane RUPTE şi ÎNCĂIERĂRI VIDEO

La rândul său, președintele Franței, Francois Hollande, a confirmat joi, la Minsk, ‘un acord privind încetarea focului și o soluționare politică globală’ a conflictului din estul Ucrainei, după ce Putin anunțase că s-a ajuns la un acord cu privire la încetarea focului în Ucraina cu începere din 15 februarie. De asmenea, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a anunțat că ‘Grupul de contact’ a semnat acordul.

Președinții Ucrainei, Petro Poroșenko, Rusiei, Vladimir Putin, Franței, Francois Hollande, și cancelarul german Angela Merkel au purtat negocieri de peste 12 ore, la Minsk, în încercarea de a găsi o soluție politică la conflictul din estul Ucrainei.