Petro Poroşenko: Regiune Donbas NU POATE SUPRAVIEŢUI fără Ucraina

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a dat asigurări, joi, cu trei zile înainte de alegerile legislative, că regiunea Donbas, în parte controlată de separatiştii proruşi, 'nu poate supravieţui fără Ucraina'.

23 oct. 2014, 17:26
Petro Poroşenko: Regiune Donbas NU POATE SUPRAVIEŢUI fără Ucraina

Aflat în campanie electorală, Petro Poroşenko declară că regiunea Donbas ‘nu poate supravieţui fără Ucraina’. ‘Nu va fi un conflict îngheţat, pentru că Donbas (bazin minier care cuprinde regiunile Doneţk şi Lugansk, n.red) nu poate supravieţui fără Ucraina‘, a afirmat Poroşenko, aflat în vizită în portul rusofon Odesa, în sudul ţării, după cum relatează AFP.

Campania electorală pentru scrutinul din 26 octombrie a fost dominată de subiectul legat de situaţia din estul ţării, unde confruntările dintre armata ucraineană şi separatiştii proruşi au făcut în cele şase luni de conflict peste 3.700 de morţi, potrivit datelor ONU.

Procesul de pace lansat de preşedintele Poroşenko nu a fost suficient pentru a se ajunge la o încetare totală a luptelor, iar separatiştii, care controlează o parte din regiunile Doneţk şi Lugansk, se pregătesc să organizeze propriile lor alegeri la 2 noiembrie.

Citeşte şi Petro Poroşenko a prezentat un PLAN ÎN 14 PUNCTE pentru rezolvarea situaţiei din Ucraina

Preşedintele ucrainean, al cărui partid ce îi poartă numele (‘Blocul Petro Poroşenko’) este favorit în scrutinul de duminică alături de ‘Frontul Popular’ al premierului Arseni Iaţeniuk, şi-a bazat campania pe lupta împotriva corupţiei, el semnând deja în această săptămână un prim set de legi menite să pună capăt acestui flagel care afectează toate eşaloanele administraţiei şi puterii