Petrolul cere despăgubiri firmei de pază de la meciul cu Steaua

Clubul Petrolul Ploieşti vrea să ceară despăgubiri firmei de pază care ar fi trebuit să asigure ordinea la meciul cu Steaua, suspendat după disputarea primei reprize, din cauza incidentelor provocate de suporteri.

RomaniaTV.net
31 oct. 2011, 17:47
Petrolul cere despăgubiri firmei de pază de la meciul cu Steaua

Preşedintele FC Petrolul, Alexandru Crângu, a declarat, luni, că a reziliat contractul cu firma de pază Galant, căreia intenţionează să-i ceară despăgubiri pentru prejudiciul creat de lipsa de reacţie a agenţilor săi în timpul incidentelor de la meciul cu Steaua. FC Petrolul va cere despăgubiri şi suporterului care a intrat pe teren şi l-a lovit pe stelistul George Galamaz.

Nu putem înţelege inerţia oamenilor de ordine. Lucrăm cu această firmă de un an şi jumătate, iar în momentul când echipa era în liga secundă a fost un contract avantajos pentru noi, pentru că era gratis, serviciile fiind furnizate în schimbul a doua bannere instalate la stadion. După meciul cu Rapid, contractul a fost reziliat, dar apoi a fost reînnoit, pentru că a fost cea mai bună ofertă. În acest moment, decizia de reziliere a contractului cu ei este clară, în plus vom solicita şi despăgubiri în instanţă. De asemenea, o să-i acţionăm în justiţie pe cei doi suporteri care au adus prejudicii imaginii clubului„, a spus Crângu, într-o conferinţă de presă.

Oficialul clubului Petrolul a afirmat că gruparea pe care o conduce a anticipat gradul de risc al acestui meci şi, la solicitarea Jandarmeriei, numărul agenţilor de ordine a fost suplimentat. „Am ajuns în situaţia de a suferi cu toţii după un gest barbar. Cred că trebuie să facem o delimitare între gestul reprobabil de aseară şi publicul ploieştean. Vorbim de aceiaşi oameni care au încurajat echipa la meciul cu Dinamo chiar şi la 1-5, aceiaşi care au aplaudat şi cântat aseară până în minutul 40. Acest gest o să ne coste foarte mult, însă nu văd care ar fi greşeala noastră, ca şi organizatori. Am anticipat situaţia unui meci de risc cu Steaua, iar, la solicitarea Jandarmeriei, am suplimentat numărul de agenţi de pază cu 35 de oameni. În planul de pază întocmit figurau 120 de oameni ai firmei de pază, plus 35 de poliţişti locali, în zone din afara stadionului, plus 35 de stewarzi, numărul suplimentat. În zona peluzei galeriei ar fi trebuit să fie 20 de agenţi de pază”, a menţionat oficialul ploieştean.