Petrolul Ploieşti şi Astra Giurgiu, eliminate din Europa League

Petrolul Ploieşti a părăsit cu capul sus competiţia de fotbal Europa League, după ce a învins formaţia galeză Swansea City cu scorul de 2-1 (0-0), joi seara, pe stadionul ''Ilie Oană'', în manşa a doua a fazei playoff. Partida a fost urmărită de 12.592 de prahoveni veniţi să îşi susţină echipa locală. De asemenea, Astra Giurgiu a ratat calificarea în grupe, după ce a remizat cu Maccabi Haifa, 1-1 (1-1), joi seara, pe stadionul ''Ceahlăul'' din Piatra Neamţ.

29 aug. 2013, 20:57
Petrolul Ploieşti şi Astra Giurgiu, eliminate din Europa League

Petrolul, care avea şanse minime de calificare în grupe după eşecul categoric din tur, 1-5, a reuşit o victorie de palmares, prin golurile marcate de Njongo Priso (73) şi Hamza Younes (83), respectiv Roland Lamah (74). Cu un deficit de două goluri după meciul tur (2-0 pentru israelieni), Astra a deschis scorul prin Valerică Găman (27), dar gafa portarului Lung jr i-a permis lui Ruben Rayos ”Rayo” (34) să egaleze şi să taie avântul giurgiuvenilor, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Play-off Liga Europa: Adversari tari pentru Astra, Pandurii şi Petrolul

Petrolul a făcut un joc agresiv, determinat, dar nu a reuşit să îşi creeze prea multe ocazii clare de gol în prima repriză a partidei cu formaţia galeză Swansea City, reprezentantă a Angliei, după ce a câştigat Cupa Ligii. Prima şansă notabilă a fost foarfeca lui Younes din marginea careului mare (30), care a trecut puţin peste transversală. Echipa lui Contra a început excelent repriza secundă şi Filipe Teixeira a şutat la colţul scurt, dar Tremmel a respins în bară (46). Guilherme l-a întrebuinţat şi el pe portarul german (50), din lovitură liberă, dar şi galezii au avut o mare ocazie de gol, pe contraatac, prin Donnelly, al cărui şut-centrare a fost deviat în bară de Geraldo Alves (52). Apoi, Bornescu a salvat golul în min. 64, la mingea trimisă de Pablo. Portarul Petrolului a fost din nou providenţial în faţa lui Donnelly (70). Hoban a ratat şi el golul în min. 72, din poziţie excelentă.

Petrolul a reuşit să deschidă scorul prin camerunezul Njongo Priso (73), rămas singur cu portarul, după o pasă excelentă a lui Guilherme: 1-0. Pentru Priso a fost primul gol sub tricoul ”găzarilor”. Din păcate, oaspeţii au egalat un minut mai târziu, la o neatenţie a apărării petroliste, prin Roland Lamah (74): 1-1.

Câştigătoarea Cupei României a trecut din nou la conducere în min. 83, când Younes a fructificat cu capul centrarea lui Guilherme: 2-1.

Pe un teren greu, din cauza ploii, Astra a avut prima ocazie de gol în min. 10, dar William de Amorim a trimis alături cu capul centrarea lui Enache. Astra a deschis scorul în min. 27, prin Găman, care a sancţionat o ieşire neinspirată a portarului Saranov, la o lovitură de colţ: 1-0. Doar şapte minute s-au aflat giurgiuvenii în avantaj, pentru că spaniolul Rayo l-a surprins pe portarul Lung jr cu un şut din unghi, direct din lovitură liberă: 1-1 (34).

Citeşte şi Maccabi Haifa – Astra Giurgiu 2-0, în playoff-ul Europa League

Maccabi putea chiar intra în avantaj la pauză, dar şutul lui Turgeman, din careu, a ocolit de foarte puţin poarta (43), iar Lung a salvat cu piciorul la mingea trimisă de Abuhazira (45+1). La reluare, Astra a atacat haotic şi nu a reuşit să îşi creeze ocazii clare de gol, iar tot oaspeţii au fost mai periculoşi pe contre.

Jocul Astrei a suferit, fără trei oameni de bază, fundaşul Măţel (suspendat), mijlocaşul Tembo (pus pe lista de transferuri) şi atacantul Budescu (accidentat). Echipa din Giurgiu, debutantă în cupele europene, a ieşit, totuşi, cu capul sus din competiţie, după o serie de rezultate bune.