Petrom majorează iar prețul carburanților. Cât costă plinul de benzină și motorină

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților în România, a majorat din nou prețurile la benzină și motorină, la patru zile de la precedenta scumpire.

17 ian. 2023, 09:49
Petrom majorează iar prețul carburanților. Cât costă plinul de benzină și motorină

Petrom majorează iar prețul carburanților. Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișează astăzi un preț de 6.39 lei pentru un litru de benzină standard, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,57 lei/litrul.

Citește și: Preţ benzină şi motorină. OMV a dat tonul în weekend, iar celelalte benzinării au mărit tarifele de luni. Cât costă un plin

Așadar, în această dimineață Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a crescut prețul benzinei și motorinei cu 5 bani pe litru, conform unei analize Economica.net. Ultima modificare de preț a avut loc în urmă cu patru zile și a fost o creștere de preț tot de cinci bani pe litru, atât la benzină, cât și la motorină.

Citește și: Vouchere energie 2023, cum afli dacă primeşti bani de facturi de la stat. A apărut modelul de declaraţie pe propria răspundere DOCUMENT

Prețul carburanților a crescut la începutul anului după eliminarea compensației de 50 de bani la litru. De asemenea, prețul petrolului este în creștere de la începutul anului, cotația țițeiului Brent, de referință pentru piața europeană, crescând până 84,5 dolari.

Amintim că, pe lângă embargoul UE asupra livrărilor de țiței rusesc pe conductă, la 5 februarie va intra în vigoare un nou embargu, pe combustibilii produși din țiței rusesc.