Petru Lificiu, DEMIS de la ANRE. Declaraţia cu BECUL l-a deranjat pe Ponta

Publicat: Joi, 31 Mai 2012 10:37 // Actualizat: Joi, 31 Mai 2012 11:52 // Sursa: RTV.net

Premierul Victor Ponta a decis revocarea lui Petru Lificiu din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), ca urmare a unei declaraţii făcute de acesta legate de creşterea cu 5% a preţului energiei, informează România TV. Ponta s-a arătat "deranjat foarte tare" de "îndemnul" lui Lificiu către oameni de a stinge "becul la baie", acuzându-l de aroganţă.

Foto: adevarul.ro

"Mă deranjează declaraţiile unor foşti sau actuali oficiali referitoare la scumpirea preţului la electricitate. Îl voi elibera din functie pe vicepreşedintele ANRE. E un gen de aroganţă pentru care unii care au ocupat funcţii au fost urâţi de oameni. Este o perioadă dificilă, dar modul de raportare la oameni este important. Trebuie să explici de ce majorezi preţul la electricitate cu 5 la sută. Probabil că Lificiu nu are probleme cu majorarea de 5 la sută. Nu accept acest gen de aroganţă pentru care PDL a fost detestat", a declarat joi Victor Ponta, într-o conferinţă de presă la Iaşi, potrivit Mediafax.

Petru Lificiu a declarat miercuri că majorarea cu 5% a preţului electricităţii "nu înseamnă nimic", echivalând cu consumul generat de becul uitat aprins în baie.

"O creştere cu 5% la sfârşitul lunii nu înseamnă nimic. Adică înseamnă să nu uităm becul aprins în baie când plecăm la serviciu", a afirmat Lificiu într-o conferinţă de presă.

Preţul reglementat al energiei electrice va fi majorat cu 5% până la sfârşitul lunii iunie atât pentru populaţie, cât şi pentru consumatorii industriali, potrivit angajamentelor asumate de autorităţi faţă de FMI.

Lificiu a spus însă că nu a fost luată o decizie cu privire la modificarea tarifelor. "Nu este vorba de o creştere de preţ, ci de recunoaşterea unor costuri. (...) Încă nu s-a stabilit", a spus Lificiu într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări.

Premierul Victor Ponta a reacţionat miercuri la declaraţiile lui Lificiu, arătându-se deranjat foarte tare de ceea ce a spus şeful ANRE. "Am văzut declaraţia şefului ANRE şi m-a deranjat foarte tare. Nu cred că în felul ăsta pot să le răspunzi oamenilor, că îţi mai stingi un bec. În mod cert, orice creştere a preţului energiei se reflectă mai puţin la cei care au venituri mai mari şi mai mult la cei care au venituri mai mici", a spus miercuri Ponta.

El a precizat că în ceea ce priveşte creşterea preţului la energie nu se schimbă nimic, rămânând în vigoare ceea ce s-a stabilit cu FMI înainte de venirea USL la guvernare. "Nici în cursul acestui an nu vor fi alte modificări", a spus Ponta.

 

Tarifele la electricitate şi gaze plătite de populaţie sunt reglementate de ANRE din considerente de protecţie socială, dar Comisia Europeană şi FMI au cerut Guvernului să liberalizeze piaţa pentru a aduce preţurile la nivelul din blocul comunitar.

loading...
10 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 iun 23:48
...target="_blank"> fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii şi la fostul şef ANRE. “E vorba de cel de la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi celălalt, care a spus să mai oprim un bec de la toaletă. E bine că l-a dat...
31 mai 21:08
Răspunde | Votează email 0 email
Andrei
Bravo dl prim ministru, aroganta fata de populatia romaniei in ultimi ani a crescut la fel si violenta verbala, trebuie eliminate aceste elemente iar acest exemplu dat prin eliberarea din functie a lui Petru Lificiu este cel mai bun. Nu ai voie sa ai un comportament grosolan si un vocabular sub urban cand reprezinti Romania si nu numai sau cand ocupi o functiede asa nivel. Pai ce promovam?
31 mai 19:27
Răspunde | Votează email 0 email
vanessa
In loc sa fiti multumiti ca nu va mai jecmaneste nimeni si nu va mai taie nimeni din salarii voi auncati cu noroi???Ar trebui sa va lasam sa zaceti din nou in mocirla pentru ca nu vreti sa fiti ajutai.Ponta pana acum a luat masuri care sa vad clar nu ca PDL'ul ale caror masuri erau doar sa taie din salarii alocatii etc sauuu sa mareasca preturi taxe etc.
31 mai 16:23
Răspunde | Votează email 0 email
gica
esti total deranjat dle victor viorel ponta, ce importanta cum anunti daca tot ridici pretul. Crezi ca ne inclazeste zimbetul tau tembel cu care anunti scumpirea....
31 mai 15:36
Răspunde | Votează email 1 email
gigi duru
Ponta este un profesionist care face curatenie si scapa de toti hotii PDL-isti !!!
31 mai 14:50
Răspunde | Votează email 0 email
Dorian86
Portocalele verzi s-au alterat,trebuie sa improspam atmosfera prin aducerea unor persoane care sa imbunatateasca imaginea tarii.
31 mai 14:32
Răspunde | Votează email -1 email
Loredana Mihalache
MAfia pdl-ista va disparea in curand din peisaj!Tara are nevoie de oameni competenti care sa puna Romania din nou pe picioare iar acestia sunt USL
31 mai 14:26
Răspunde | Votează email -1 email
Mihaela Roman
USL are un plan foarte bine pus la punct cu care va redresa situatia economica a tarii si nu numai! Ciuma pd-ista trebuie inlaturata!
31 mai 12:59
Răspunde | Votează email 1 email
bantustan
ponta asa vrea sa mai stinga un bec din baia pdl-ului
sa vedem daca nu sare siguranta
31 mai 12:26
Răspunde | Votează email -1 email
ana
apreciez decizia ministrului Ponta. este inadmisibil comportamentul vicepresedintelui Anre, atitudine caracteristica in ultimii ani la majoritatea persoanelor cu functii de conducere din institutii care ar trebui sa vina in sprijinul cetatenilor, care constata multe ilegalitati. in cazul meu am constatat ca furnizorul meu de gaz E.ON Tg.Mures NU stabilesc si NU factureaza consumul de gaz LUNAR, cum prevede "Ordin 77/2009 IV. Determinarea consumului de gaze naturale art.4(1)Cantitatile de gaze naturale furnizate consumatorului se stabilesc lunar", sunt doar 8 facturi/an cu consum stabilit si facturat LUNAR, restul de gaz fiind ...regularizat direct, fara stabilirea si facturarea LUNARA a lunilor 3,6,9,12/an. din cauza acestui mod fraudulos de facturare s-au adus prejudicii TUTUROR beneficiarilor OG 70/2011(ajutor caldura), si consumatorii habar nu au. este inadmisbil comportamentul abuziv si fraudulos al unui comerciant atat de cunoscut cum este E.ON, de 1 an si jumate incerc rezolvarea pe cale amiabila a situatiei relatate si raspunsurile lor sunt evazive, niciodate clare, evident fara nici un rezultat. oare pe ce bani E.ON face investitii, nu cumva si pe banii furati de la consumatori, la o factura care trebuia sa fie pe 0,00 sunt de plata 111 ron. trageti voi concluziile.
1
EUR
4.8347
RON
12 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H