Peugeot renunţă la celebra cursă de la Le Mans

Cunoscutul producător francez, o prezenţă constantă în topul câştigătorilor celebrei curse de anduranţă, a anunţat că nu mai participă, pentru a face economii.

RomaniaTV.net
19 ian. 2012, 09:48
Peugeot renunţă la celebra cursă de la Le Mans

Peugeot a anunţat că nu va mai participa la celebra cursă de anduranţă de 24 de ore de la Le Mans, potrivit unui comunicat al producătorului auto francez. „Am luat această decizie în contextul unui mediu economic dificil în Europa” a anunţat Peugeot, care a mai amintit şi că 2012 este un an bogat în lansări de noi modele.

Peugeot ar urma să lanseze în aprilie modelul 208, un eveniment-cheie, dat fiind că noua citadină, care ar urma să înlocuiască celebrele 207 şi 206, ar trebui să se vândă în 500.000 de exemplare pe an în ţările Uniunii Europene, dintre care o treime doar în Franţa.

Peugeot a revenit la Le Mans în 2007 şi, de atunci, este un pretendent constant la locul 1. A câştigat cursa în 2009, iar anul trecut a ocupat poziţia a doua, după Audi.

Grupul Peugeot a anunţat o pierdere semnificativă în ultima jumătate a anului trecut, vânzările totale coborând cu mai mult de 1% la nivelul întregului an, până la 2,11 milioane de autovehicule.