PF Daniel intră pe piaţa imobiliară. Vrea să ridice un bloc pe Dealul Patriarhiei

Publicat: Joi, 03 Octombrie 2019 14:08 // Actualizat: Joi, 03 Octombrie 2019 14:20 // Sursa: romaniatv.net

Arhiepiscopia Bucureştilor intenţionează să ridice un bloc de trei etaje pe Dealul Patriarhiei, semnalează directorul ARCEN (Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate) într-un mesaj publicat pe Facebook. Proiectul e în fază de consultare şi reprezintă, în viziunea lui, distrugerea peisajului cultural.

Edmond Niculuşcă a tras joi un semnal de alarmă. "Arhiepiscopia Bucureştilor vrea să ridice un bloc de 3 etaje pe Dealul Patriarhiei, lângă strada în trepte care coboră în strada Ienăchiţă Văcărescu, peste drum de clopotniţa ridicată de Constantin Brâncoveanu în anul 1698. Proiectul e în faza de consultare, se pot trimite sugestii şi observaţii timp de 15 zile", a anunţat directorul ARCEN.

Imobilul va avea funcţia de locuire şi comerţ, conform panoului afişat de Primăria Municipiului Bucureşti. Potrivit regulamentului de Zonă Protejată pentru Dealul Mitropoliei, se protejează valorile arhitectural - urbanistice, istorice şi de mediu natural în ansamblul lor: trama stradală, fondul construit, caracterul şi valoarea urbanistică. În plus, nu sunt permise decât intervenţii care conservă şi potenţează gruparea ca atare.

Cât priveşte intervenţiile, este acceptată accentuarea prezenţei în imaginea urbană a Dealului Mitropoliei şi a ansamblului arhitectural prin: conservarea spaţiilor, construcţiilor şi plantaţiei valoroase existente; realizarea unei pieţe a ansamblului la baza dealului, care să privilegieze vizual axul Mitropoliei în dauna celui al Casei Poporului, concomitent cu eliminarea barierelor vizuale (blocul de la baza dealului); rezolvarea zonei de contact cu ţesutul învecinat prin prelucrarea axului de acces dinspre Pia]a Unirii şi prin crearea unui spaţiu public spre strada Principatele Unite; completarea palatului fostei Camerei Deputaţilor; interzicerea clădirilor care pot crea rupturi de scară/ gabarit.

În plus, în vederea autorizării intervenţiilor asupra clădirilor existente sunt necesare studii de inserţie, fotomontaje sau machete. Pentru faza Certificat de urbanism este necesară organizarea unui concurs public de urbanism, iar pentru faza Proiect de autorizaţie de construire este necesar avizul Ministerului Culturii.

Anunţul postat de ARHIEPISCOPIA Bucureştiului:

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ARCEN Arhiepiscopia Bucureştilor bloc biserica Dealul Patriarhiei Edmond Niculusca
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H