Pfizer a retras de urgență un produs distribuit și în România. Incredibil: ce conţine medicamentul

Compania Pfizer a fost nevoită să retragă de pe piață un supliment care este folosit de persoanele ce-și doresc să scape de fumat.

17 sept. 2021, 22:39
Pfizer a retras de urgență un produs distribuit și în România. Incredibil: ce conţine medicamentul

Pfizer a retras de urgență un produs distribuit și în România. Reprezentanții companiei au anunţat că nu mai fabrică pilula Chantix, cunoscutul supliment folosit a pentru renunţa la fumat. Decizia a fost luată după ce au fost descoperite niveluri alarmante de potenţiali agenţi cancerigeni în mai multe loturi, scrie Reuters.

Pfizer a retras de urgență un produs distribuit și în România

Pfizer a oprit distribuţia medicamentului la nivel mondial a medicamentului încă din iunie şi tot atunci a anunţat că va retrage anumite loturi de pe piaţă. Apoi, compania farmaceutică a revenit şi a anunţat că va retrage toate loturile ce conţin suplimentul Chantix. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că beneficiile medicamentului „depășesc riscurile potențiale foarte scăzute, dacă există, cu expunerea la nitrosamină de la vareniclină”.

Femeile vaccinate cu Pfizer trebuie să ştie asta. Reacţie adversă gravă care nu apare pe prospect

Vareniclina este numele generic pentru Chantix. Autoritățile de reglementare la nivel mondial au cerut companiilor să monitorizeze impuritățile care pot apărea în anumite medicamente, iar testarea internă a Pfizer a dovedit niveluri inacceptabile în unele loturi Chantix. După ce, în luna iunie, Pfizer a spus că opreşte producţia suplimentului antifumat. Apoi, lună mai târziu a fost notificată şi România.


loading...