Pfizer îşi revizuieşte în plus prognoza încasărilor pe 2021, anunţând că se aşteaptă la vânzări de 33,5 miliarde de dolari

Grupul farmaceutic american Pfizer Inc şi-a îmbunătăţit, miercuri, estimările privind vânzările de vaccinuri Covid-19 în acest an, până la 33,5 miliarde de dolari, cu 28,8% mai mult faţă de previziunile anterioare, în condiţiile în care ţările din întreaga lume se grăbesc să îşi asigure aprovizionarea cu doze de vaccin.

28 iul. 2021, 19:20
Pfizer îşi revizuieşte în plus prognoza încasărilor pe 2021, anunţând că se aşteaptă la vânzări de 33,5 miliarde de dolari

Pfizer a precizat că noile sale estimări se bazează pe acordurile semnate deja, privind livrarea a 2,1 miliarde doze de vaccin în întreaga lume pe parcursul acestui an.

Precedentele estimări de vânzări ale Pfizer, care au fost făcute în luna mai şi mizau pe venituri de 26 miliarde de dolari, se bazau pe contractele referitoare la livrarea a 1,6 miliarde doze de vaccin în 2021.

Însă în perioada care a trecut din luna mai şi până în prezent, Pfizer a informat că se aşteaptă să producă până la trei miliarde de doze de vaccin în acest an.

Cheltuielile şi profiturile generate de vaccinurile Covid-19 sunt împărţite în mod egal între Pfizer şi laboratorul german BioNTech SE. Vaccinul Pfizer-BioNTech este unul dintre cele mai eficiente din întreaga lume împotriva noului coronavirus, având o eficacitate de 95%.

Îmbunătăţirea estimărilor este legată şi de publicarea datelor financiare pe trimestrul al doilea, care arată o creştere a încasărilor până la aproape 7,9 miliarde de dolari.

Acțiunile Pfizer au crescut cu 2%, la 42,98 de dolari pe acțiune în tranzacțiile de miercuri dimineață, potrivit Agerpres.

Pfizer se aşteaptă ca cererea de vaccinuri să continue în acelaşi ritm

Producătorul de medicamente, al cărui vaccin dezvoltat împreună cu BioNTech a fost autorizat în Statele Unite, Europa și alte regiuni din întreaga lume în decembrie 2020, a primit noi comenzi, pentru că rivali precum AstraZeneca și Johnson & Johnson s-au confruntat cu probleme de producție.

Pfizer concurează, de asemenea, cu producătorul american de vaccin tip ARNm Moderna, care nu a reușit să mărească producția la fel de repede ca rivalul său mult mai mare.

„Se așteaptă ca cererea mondială de vaccinuri împotriva virusului să continue, și pentru că atitudinea în general pozitivă față de vaccinul Pfizer pune compania într-o poziție puternică în viitor”, a declarat analistul Samuel Indyk.

Prognoza actualizată a vânzărilor se bazează pe acorduri semnate pentru 2,1 miliarde de doze. Prognoza ar putea fi reevalută însă, din nou, dacă Pfizer semnează contracte suplimentare.

Săptămâna trecută, Johnson & Johnson a estimat vânzările vaccinului anti-COVID-19 pe tot anul de 2,5 miliarde de dolari, în timp ce Moderna a prognozat vânzări de 19,2 miliarde de dolari.

Pfizer a declarat că din decembrie 2020 a livrat un miliard de doze de vaccin. La un loc, în acest an, cele trei companii au un obiectiv de producție de aproximativ 3 miliarde de doze.

Citeşte şi: Raed Arafat dă vina pe influenceri pentru eşecul campaniei de vaccinare: „Vin cu fake news-uri și le răspândesc”