Raed Arafat dă vina pe influenceri pentru eşecul campaniei de vaccinare: „Vin cu fake news-uri și le răspândesc”

Raed Arafat dă vina pe influenceri pentru eşecul campaniei de vaccinare. Şeful DSU îi acuză pe aceştia că răspândesc fake news-uri despre vaccin.

28 iul. 2021, 17:03
Raed Arafat dă vina pe influenceri pentru eşecul campaniei de vaccinare: „Vin cu fake news-uri și le răspândesc”
Raed Arafat dă vina pe influenceri pentru eşecul campaniei de vaccinare: "Vin cu fake news-uri și le răspândesc"

Raed Arafat susţine că eşecul campaniei de vaccinare în România se datorează influencerilor care răspândesc fake news-uri despre vaccinul împotriva coronavirusului.

Raed Arafat dă vina pe influenceri pentru eşecul campaniei de vaccinare în România

„Suntem două țări care au procente mai mici de vaccinare. Noi și Bulgaria. Acum sunt multe cauze pentru care populația nu a venit la vaccinare în numărul care era așteptat. AM avut o creștere foarte mare la început, după care am văzut că populația a început să fie mai reticientă de a merge la vaccinare. Poate pentru că au văzut unii că numărul a scăzut. Poate când o să vadă că numărul crește o să-și schimbe părerea și o să vină la vaccinare. Factorii care duc la asta sunt multipli.

Nu este un singur factor, că a eșuat unul sau altul. Sunt foarte muți factori care duc la comportamentul populațional, inclusiv ce transmit unii, ce transmit alții, influencerii, persoanele care vorbesc toată ziua, seara și dimineața împotriva vaccinului, care vin cu fake news-uri și le răspândesc. Sunt oameni  care sunt influențați de acest lucru. Rolul nostru e să încercăm cât mai mult să le explicăm care e beneficiul pentru ei și realitatea științifică.

Nu premierul mă convinge să mă vaccinez, ci tot ce se întâmplă în jurul meu. Da, explicațiile din jurul meu mă convingeau să mă vaccinez. Depinde cum știu să mă vaccinez. Eu știu să caut informațiile din sursele credibile. Până la urmă domnul premier, colegii noștri, venim cu anumite date. Omul de rând poate vedea în jurul lui. Datele trebuie să fie din surse credibile: surse credibile, cu dovezi la ce spun… E foarte ușor să pui o informație pe un site”, a  spus șeful DSU.

Citeşte şi Ludovic Orban, atac dur la adresa lui Cîţu: „Cine a stabilit ținte de vaccinare, trebuie să le urmărească”. BILANŢ vaccinare 27 iulie 2021

CNCAV informează că de la începutul campaniei de vaccinare şi până pe 27 iulie au fost vaccinaţi 4.811.004 de români cu schema completă.

În ultimele 24 de ore, situația vaccinării cu serul Pfizer-BioNTech este următoarea: 3.968 de persoane vaccinate cu o doză, 4.948 de persoane vaccinate cu a doua doză; cu serul Moderna: 128 de persoane vaccinate cu o doză, 138 de persoane vaccinate cu a doua doză, cu serul AstraZeneca: 11 persoane vaccinate cu prima doză, 114 persoane vaccinate cu a doua doză, iar vaccinul de la Johnson&Johnson l-au primit 6.597 de persoane.

În ultimele 24 de ore au fost 6 reacţii adverse la vaccin. Numărul total de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, a ajuns la 16.782. 59 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

Citeşte şi ZILE LIBERE pentru cine se vaccinează. Se aplică de joi, pot beneficia şi părinţii copiilor mai mici de 18 ani