Pfizer şi BioNTech anunţă creşterea capacităţii de producţie a vaccinului anti-COVID-19

Numărul dozelor de vaccin anti-COVID-19 distribuite în Europa va scădea săptămâna viitoare, anunţă reprezentanţii Pfizer şi BioNTech. Conducerea companiei speră că producţia va reveni la normal până pe 25 ianuarie când "vom reuşi să creştem capacitatea de livrare începând de pe 15 februarie".

19 ian. 2021, 14:05
Pfizer şi BioNTech anunţă creşterea capacităţii de producţie a vaccinului anti-COVID-19
Pfizer şi BioNTech anunţă creşterea capacităţii de producţie a vaccinului anti-COVID-19

Pfizer şi BioNTech anunţă creşterea capacităţii de producţie a vaccinului anti-COVID-19.

„Pfizer şi BioNTech au pus la cale un plan care va permite creşterea capacităţii de producţie a vaccinurilor în Europa şi va duce la livrări însemnate de doze în al doilea trimestru al anului. Pentru ca asta să se întâmple, este nevoie de mai multe modificări la procesul de producţie.

De aceea, fabrica noastră din Puurs, Belgia, va produce, temporar, mai puţine doze de vaccin, lucru care se va vedea în livrările din săptămânile următoare. Vom reveni la normal până pe 25 ianuarie şi vom reuşi să creştem capacitatea de livrare începând de pe 15 februarie”, au transmis cele două companii într-un comunicat de presă comun, conform DCnews.ro.

 

Pfizer a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că reduce temporar livrările de vaccin împotriva COVID-19 în Europa

Pfizer reduce temporar livrările în Europa ale vaccinului său împotriva COVID-19 pe perioada în care îşi îmbunătăţeşte capacitatea de producţie, a anunţat vineri compania şi Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI), citate de Reuters.

Reducerea livrărilor este determinată de limitarea producţiei de către Pfizer astfel încât compania să îşi poată îmbunătăţi capacitatea de producţie la 2 miliarde de doze de vaccin pe an de la 1,3 miliarde în prezent, a precizat FHI.

„Această reducere temporară va afecta toate ţările europene”, a notat FHI.

Pfizer a declarat că este necesar să realizeze unele modificări la nivelul procesului şi a unităţii de producţie care vor necesita aprobări suplimentare.

„Deşi va avea un impact temporar asupra transporturilor la sfârşitul lunii ianuarie până la începutul lunii februarie, va oferi o creştere semnificativă a numărului dozelor disponibile pentru pacienţi la sfârşitul lunii februarie şi în martie”, a indicat Pfizer într-un comunicat.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, în vizită centrul de vaccinare de la Romexpo: Sperăm ca în vară să terminăm cu pandemia, să revenim la o viață normală