Klaus Iohannis, în vizită centrul de vaccinare de la Romexpo: Sperăm ca în vară să terminăm cu pandemia, să revenim la o viață normală

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că la centrul de vaccinare de la Romexpo se pot vaccina până la 4.000 de oameni pe zi şi a spus că se bucură că tot mai multe eprsoane vor să se imunizeze. Şeful statului şi-a exprimat speranţa ca în vară să terminăm cu pandemia, să revenim la o viață normală

19 ian. 2021, 11:58
Klaus Iohannis, în vizită centrul de vaccinare de la Romexpo: Sperăm ca în vară să terminăm cu pandemia, să revenim la o viață normală
Klaus Iohannis, în vizită centrul de vaccinare de la Romexpo: Sperăm ca în vară să terminăm cu pandemia, să revenim la o viață normală

Klaus Iohannis a vizitat marţi, la prânz, centrele de vaccinare de la Romexpo, conform unui anunţ postat de Administraţia Prezidenţială. Centrele sunt amenajate în Pavilionul C2, de la Centrul Expoziţional Romexpo din Capitală.

„Sunt foarte bucuros să constat că atmosfera în general se schimbă şi foarte multă lume doreşte să se vaccineze. Este o schimbare pe care o salut în mod explicit, o schimbare de atitudine şi cum în săptămânile şi lunile următoare vor veni tot mai multe doze de vaccin, tot mai multă lume va beneficia efectiv de serviciul de vaccinare”, a spus Klaus Iohannis după vizita la centrul de vaccinare de la Romexpo.

Klaus Iohannis a precizat că la centrul de vaccinare anti- COVID-19 de la Romexpo, care va începe să funcţioneze de miercuri, vor putea fi vaccinate până la 3.000-4.000 de persoane pe zi.

„În această săptămâna, deja, centrul începe efectiv, cum foarte multe centre în toată ţara încep în aceste zile să funcţioneze. Vor creşte gradul, capacitatea, aşa cum vor veni din ce în ce mai multe doze de vaccin şi noi avem cu toţii speranţa ca până în vară să avem suficiente persoane vaccinate pentru a termina cu această pandemie”, a mai afirmat Iohannis.

Şeful statului a atras atenţia că „vaccinarea singură nu rezolvă problema” şi că „până avem foarte multi vaccinati este nevoie de respectarea cu strictete a masurilor impuse”.

„Vreau şi cu această ocazie să atrag atenţia publicului: vaccinarea singură nu rezolvă pandemia. Până când vom avea foarte mulţi oameni vaccinaţi, este nevoie de respectarea cu stricteţe a tuturor măsurilor impuse. Ne dorim cu toţii să ne întoarcem cât se poate de repede la o viaţă normală, dar acest lucru este posibil dacă, pe de o parte, respectăm restricţiile, pe cealaltă parte, un număr importat – 60-70% din populaţie trebuie să fie vaccinată şi atunci, dacă facem lucrurile aşa cum trebuie, poate deja în această vară să ne întoarcem la o viaţă normală”, a mai declarat Iohannis.

La Romexpo au fost prezenţi şi ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID dr. Valeriu Gheorghiţă, prefectul Capitalei Traian Berbeceanu şi primarul Sectorului 1 Clotilde Armand.

Începând de miercuri la Complexul Expoziţional Romexpo vor fi deschise 12 centre de vaccinare împotriva COVID-19 cu 64 puncte de vaccinare.

Citeşte şi: Peste 300.000 de persoane din etapa a II-a, programate pentru vaccinare de vineri până azi

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a aprobat, în şedinţa extraordinară de luni, deschiderea a 12 noi centre de vaccinare împotriva COVID-19, potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei.

Cele 12 spaţii în care vor fi amenajate centre de vaccinare sunt:
1. Complexul Expozițional Romexpo, B-dul Mărăști nr. 65-67 – 12 centre și 64 puncte de vaccinare;
2. Centrul de zi Sfânta Maria, Str.Oituz nr. 9 – 1 centru și 5 puncte de vaccinare;
3. Centrul de Îngrijire și Găzduire Neghiniță, Str. Viitorului nr.54 – 1 centru și 4 puncte de vaccinare;
4. Circul Metropolitan, Aleea Circului, nr. 15 – 3 centre și 14 puncte de vaccinare;
5. Centrul cultural Eminescu, Parcul Național – 1 centru și 3 puncte de vaccinare;
6. Palatul Național al Copiilor București, B-dul Tineretului nr.8-10 – 2 centre și 8 puncte de vaccinare;
7. Grand Arena Mall, B-dul Metalurgiei nr 12-18 – 2 centre și 6 puncte de vaccinare;
8. Sun Plaza, Calea Văcărești nr.395 – 2 centre și 10 puncte de vaccinare;
9. City Office, Piața Eroii Revoluției – 1 centru și 4 puncte de vaccinare;
10. Centrul Multifuncțional ” Sf. Andrei ” – 1 centru și 4 puncte de vaccinare;
11. Clubul Seniorilor „Mihai Eminescu” – 1 centru și 6 puncte de vaccinare;
12. Universitatea Politehnica București – 3 centre și 16 puncte de vaccinare.

„În mare parte, centrele de vacinare sunt deja operaționalizate – 14 centre de vaccinare cu 73 de puncte de vaccinare – iar celelalte sunt în fază avansată de amenajare, urmând a fi deschise etapizat, în funcție de cantitățile de vaccin alocate municipiului București și de cererile de vaccinare înregistrate prin intermediul platformei: https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login„, se arată într-un comunicat al Prefecturii Bucureşti.

Citeşte şi: Aglomeraţie şi scandal în mai multe centre de vaccinare după ce platforma informatică a picat. STS: Se pot face din nou programări

Președintele Klaus Iohannis s-a vaccinat în 15 ianuarie la Centrul de vaccinare împotriva COVID-19, din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

„M-am vaccinat astăzi împotriva COVID-19. Procedura este simplă, nu doare, iar vaccinul este sigur și eficient. Recomand tuturor vaccinarea, care, împreună cu respectarea măsurilor de restricție, ne vor scoate din pandemie”, spunea Klaus Iohannis, după ce s-a vaccinat împotriva noului coronavirus.