Pfizer va dona doze de vaccin pentru toţi sportivii participanţi la Jocurile Olimpice

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat semnarea unui memorandum de înţelegere cu compania Pfizer - BioNTech care să furnizeze doze de vaccin contra COVID-19 participanţilor la Jocurile Olimpice, reprezentanţilor comitetelor olimpice şi paralimpice din toată lumea,

06 mai 2021, 17:01
Pfizer va dona doze de vaccin pentru toţi sportivii participanţi la Jocurile Olimpice

Pfizer/ BioNTech va dona doze de vaccin împotriva Covid-19 pentru sportivii ce vor participa Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, programate pentru luna iulie, a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).

Acordul, care consolidează şansele de desfăşurare a Jocurilor de la Tokyo, face parte din strategia CIO pentru a ”garanta securitatea Jocurilor Olimpice 2020”, se arată într-un comunicat al forului internaţional olimpic.

Comitetul Internaţional Olimpic şi Comitetul Internaţional Paralimpic (IPC) colaborează cu comitetele naţionale olimpice ”pentru a încuraja şi ajuta sportivii săi, oficialii şi ceilalţi participanţi la Jocuri cu rezidenţa pe teritoriile lor să se vaccineze în ţările de origine, de acord cu direcţiile naţionale de imunizare, înainte de a merge în Japonia”.

”Acest lucru nu este doar pentru a contribui la un mediu sigur la Jocuri, dar şi din respect pentru rezidenţii din Japonia. Este important să subliniem că dozele suplimentare livrate de Pfizer-BioNTech nu vor fi scoase din programele existente, ci vor fi adăugate la cotele existente şi la livrările planificate din întreaga lume”, se precizează în comunicatul CIO.

Prin asigurarea dozelor de vaccin, preşedintele CIO, germanul Thomas Bach, a opinat că sportivii şi participanţii la Jocuri ”pot transmite un mesaj puternic că vaccinarea nu este o doar o problemă de sănătate personală, dar şi de solidaritate şi de consideraţie pentru bunăstarea celor din comunităţile locale”.

Pfizer precizează că vaccinarea sportivilor nu va fi obligatorie

CIO a precizat că imunizarea nu va fi obligatorie pentru sportivii participanţi la Jocuri, dar se aşteaptă ca un număr semnificativ să fie vaccinaţi înaintea Olimpiadei de la Tokyo (23 iulie – 8 august), scrie Agerpres.

„În cadrul planurilor de asigurare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice Tokyo 2020, Comitetul Olimpic Internaţional  a anunţat astăzi semnarea unui Memorandum de Înţelegere (MoU) cu Pfizer Inc. şi BioNTech SE pentru a dona doze din vaccinul său împotriva Covid-19 pentru participanţii la Jocuri din comitetele olimpice şi paralimpice naţionale din întreaga lume.

În conformitate cu orientările de vaccinare ale fiecărei ţări şi în conformitate cu reglementările locale. Acest lucru nu este doar pentru a face Jocurile Olimpice mai sigure, ci şi din respect pentru rezidenţii Japoniei”, se arată în comunicatul Comitetului.

Comitetul olimpic a clarificat faptul că orice doză suplimentară livrată de Pfizer/BioNTech pentru această colaborare cu jocurile olimpice, nu va afecta deloc livrările planificate în întreaga lume

„Această donaţie a vaccinului este un alt instrument din setul de măsuri luate pentru a face Jocurile Olimpice şi Paralimpice Tokyo 2020 sigure pentru toţi participanţii şi pentru a arăta solidaritate cu graţioasele noastre gazde japoneze”, a declarat preşedintele COmitetului Olimpic Internaţional, Thomas Bach.

Citeşte şi: Laurel Hubbard, o sportivă transgender, a primit liber să participe la JO de la Tokyo