Pfizer va solicita aprobarea vaccinului său anti-Covid pentru copii cu vârste între 2 şi 11 ani

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat marţi că se are în vedere coborârea limitei vârstei de vaccinare anti-Covid până la 2 ani sau chiar mai jos.

04 mai 2021, 23:56
Pfizer va solicita aprobarea vaccinului său anti-Covid pentru copii cu vârste între 2 şi 11 ani

Compania Pfizer a transmis marţi că va solicita în luna septembrie autorizația de utilizare în regim de urgență pentru vaccinul său pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 11 ani. Studiul companiei privind siguranța și eficacitatea vaccinului la copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 11 ani este încă în desfășurare.

Ne așteptăm să avem concluzii definitive și să depunem două documentaţii pentru aprobare în luna septembrie, una pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 5 ani și alta pentru cei între 5 şi 11 ani, în septembrie„, a declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, citat de CNN, acesta adăugând că depunerea documentaţiei pentru copiii de la 6 luni la 2 ani este așteptată pentru al patrulea trimestru al anului 2021.

Citeşte şi Vaccinul Pfizer pentru copii urmează să primească autorizaţia în SUA

Pfizer a solicitat deja o autorizație de utilizare în regim de urgență pentru vaccinul său împotriva coronavirusului pentru adolescenți și copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. FDA este pregătită să autorizeze vaccinul împotriva Pfizer pentru această grupă de vârstă până la începutul săptămânii viitoare, a declarat luni un oficial al guvernului federal american.

Bourla a mai spus marți că datele finale ale fazei a 2-a din studiul Pfizer pe femeile gravide sunt așteptate până la sfârșitul lunii iulie sau cel mai târziu la începutul lunii august.

Citeşte şi Povestea impresionantă a lui Albert Bourla, CEO-ul Pfizer. Familia lui a fost deportată în lagărul de la Birkenau

Cele trei vaccinuri Covid-19 distribuite în Statele Unite sunt cele realizate de Pfizer / BioNTech, Moderna și Johnson & Johnson. Acestea sunt autorizate, dar nu sunt aprobate. Autorizarea în regim de urgență este ceea ce sugerează şi numele – adică un produs medical, cum ar fi un vaccin, primește autorizație specială FDA pentru a fi utilizat în timpul unei urgențe.