Vaccinul Pfizer pentru copii urmează să primească autorizaţia în SUA

Autorităţile sanitare din Statele Unite urmează să autorizeze vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19 ce ar urma să fie administrat copiilor de 12 ani şi peste această vârstă, începând de săptămâna viitoare.

04 mai 2021, 08:59
Vaccinul Pfizer pentru copii urmează să primească autorizaţia în SUA
foto: sltrib.com

Vaccinul Pfizer pentru copii ar urma să primească autorizaţia de utilizare de urgenţă în SUA. Reprezentanţii companiei farmaceutice spun că serul este destinat copiilor şi adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, a precizat un oficial guvernamental american, citat de CNN.

”Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) va trebui să îşi modifice reglementarea privind autorizarea de utilizare de urgenţă a vaccinului, însă procesul ar trebui să fie simplu”, transmite CNN.

Potrivit Agerpres, vaccinul Pfizer este în prezent autorizat în SUA pentru persoanele de 16 ani şi peste această vârstă.

Citeşte şi: Studiu britanic: O singură doză de Pfizer nu protejează împotriva noilor tulpini SARS-CoV-2

Vaccinul Pfizer pentru copii urmează să primească autorizaţia în SUA. Jumătate din populaţie ezită să se vaccineze

Extinderea vaccinării la copii ar urma să implice deschiderea campaniei de vaccinare către alte câteva milioane de persoane din SUA.

În jurul datei de 11 aprilie, rata de vaccinare în Statele Unite a atins un nivel maxim. Deşi 55% dintre adulţi au primit până în prezent una sau două doze, mai este încă drum lung de parcurs până la atingerea imunităţii colective.

Citeşte şi: Anunţ de ULTIMĂ ORĂ pentru cei vaccinaţi cu Pfizer. Ce trebuie să ştie românii imunizaţi cu acest ser

A apărut, însă, o nouă provocare – convingerea celeilalte jumătăţi de populaţie să se vaccineze, în condiţiile în care aceasta ezită.

Citeşte şi: Povestea impresionantă a lui Albert Bourla, CEO-ul Pfizer. Familia lui a fost deportată în lagărul de la Birkenau

Dintre alegătorii republicani, 29% afirmă că nu se vor vaccina niciodată, comparativ cu 5% dintre democraţi şi 9% dintre independenţi, arată un sondaj recent al Kaiser Family Foundation.

Citeşte şi: Pastila anti-COVID 19 de la Pfizer ar putea fi eficientă împotriva noilor tulpini. Când va fi disponibilă