Phenianul a lansat două RACHETE BALISTICE

Phenianul a lansat, joi dimineaţa, două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în Marea Japoniei, au informat surse militare din cadrul armatei Coreei de Sud, informează bbc.com.

10 mart. 2016, 08:50
Phenianul a lansat două RACHETE BALISTICE

Cele două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune au zburat aproximativ 500 de kilometri şi apoi au căzut în mare.

La scurt timp după lansarea rachetelor de pe coasta de est, regimul de la Phenian a anunţat că va „anula” toate acordurile de cooperare între cele două Corei şi că va lichida toate afacerile sud-coreene aflate pe teritoriul Coreei de Nord, referindu-se mai ales la zona industrial intercoreeană Kaesong şi la staţiunea montană nord-coreeană din Kumgang.

Seulul s-a retras din zona industrială comună Kaesong încă din luna februarie, după ce Phenianul a lansat un satelit cu o rachetă cu rază lungă de acţiune. Phenianul a denunţat atunci retragerea Seulului din complexul industrial comun ca fiind o „declaraţie de război”şi a decretat complexul Kaesong ca fiind o zonă militarizată.

Citeşte şi ALERTĂ ÎN ASIA: Coreea de Nord, tiruri cu OBUZE în direcţia Coreei de Sud

La sfârşitul săptămânii trecute, Coreea de Nord a avertizat cu un „atac nuclear preventiv” Coreea de Sud şi SUA, după manevrele militare comune ale SUA şi Coreei de Sud efectuate în Marea Japoniei. Acestea au început luni şi se vor încheia în 30 aprilie.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a decis săptămâna trecută impunerea de noi sancţiuni Coreei de Nord după recentele teste nucleare şi balistice.