Phenianul ameninţă Seulul

După ce şi-a îngropat "iubitul conducător", Coreea de Nord îşi ameninţă "fratele" din Sud că va plăti pentru păcatele sale.

RomaniaTV.net
30 dec. 2011, 15:30
Phenianul ameninţă Seulul

Phenianul i-a transmis Seulului că îl va face să plătească pentru „păcatele” comise la moartea liderului Coreei de Nord, Kim Jong-Il. În plus, faţă de deschiderea manifestată de Seul după moartea liderului nord-coreean, Phanianul a refuzat din start orice cale de dialog intercoreean, potrivit presei oficiale din Nord.

„Aşa cum am spus, refuzăm în continuare să avem legături cu trădătorul Lee Myung-Bak (preşedintele sud-coreean, n.r.) şi grupul său”, a anunţat Comisia pentru Apărare Naţională, cea mai puternică structură din ţară, într-un comunicat oficial. „Îl vom face să plătească până la capăt pe trădătorul Lee Myung-Bak şi pe clica sa, pentru păcatele de neiertat, pentru eternitate, pe care le-a comis cu ocazia funeraliilor naţionale” ale lui Kim Jong-il, a anunţat noul regim de la Phenian „moştenit ereditar” de fiul fostului dictator, Kim Jong-Un.Phenianul nu a precizat însă în ce vor consta eventualele represalii.

Coreea de Nord reproşează Seulului că a interzis vizitele la Phenian în vederea prezentării de condoleanţe. Doar două delegaţii sud-coreene au fost autorizate de cealaltă parte a frontierei, înainte de funeraliile lui Kim Jong-il, pentru a prezenta un omagiu acestuia. Phenianul mai reproşează Seulului lansarea de manifeste de către activişti, îndemnând la insurecţie împotriva dinastiei Kim. Aceste manifeste au fost trimise în ziua funeraliilor, cu baloane lansate spre Coreea de Nord.

Cele două delegaţii erau conduse de văduva fostului preşedinte sud-coreean Kim Dae-Jung, care a organizat împreună cu Kim Jong-Il primul summit intercoreean din istorie, în 2000, şi de către preşedinta grupului Hyundai.
În ceea ce priveşte refuzul de a coopera cu Sudul, Nordul a precizat astăzi (vineri, n.r.) că noul regim nu îşi va schimba politica faţă de Seul.

„Le transmitem solemn şi cu mândrie conducătorilor stupizi din lume, inclusiv marionetelor din Coreea de Sud, că nu trebuie să se aştepte nici la cea mai mică schimbare din partea noastră”, a anunţat Comisia pentru Apărare Naţională, într-un comunicat difuzat de agenţia oficială nord-coreeană.